torstaina, joulukuuta 11, 2014

Virkkaa ja viimeistele & Käsineitä kesästä talveen

Iltalukemista
Tänään kävin shoppailemassa teini-ikäisen tyttären kanssa Lempäälän Ideaparkissa ja en voinut vastustaa näitä kahta kirjaa, joten ostin nyt mukaani, sillä olenhan odottanut tätä virkkauskirjaa pitkää ja toinen kirja kiinnosti sen takia, kun lapaskausi on alkanut. 
Nyt lueskelen näitä kirjojta, mutta onneksi minulla on vanhaa kuvamateriaalia molemmista kirjoista, sillä nyt on liian pimeää ottaa kuvia kirjoista enkä olisi jaksanut napsia kuvia tähän aikaan yöstä.

Edie Eckmanin
Virkkaa ja viimeistele -kirjan bongasin Lempäälän pääkirjastossa huhtikuussa 2013. Aiemmin olin katsonut nettikirjakaupoista ja niissä kerrottiin, että tuote on tilapäisesti loppunut, kuten nytkin, mutta onnekseni tämä kirjaerä saapui Lempäälän Kirjapörssiin vähän aikaa sitten. 
Nyt pääsen virkkailemaan kauniita koristereunuksia peittoihin, huiveihin ja helmoihin. Kirja neuvoo hyvin, miten tehdä niitä kulmia kauniisti ja myös kääntyä kauniisti. Ihastuttavia koristereunuksia pääset katsomaan vanhasta postauksestani klikkaamalla allaolevaa kuvaa.

http://linneanneulomukset.blogspot.fi/2013/04/kirjavinkki-virkkaa-ja-viimeistele.html


************************************************

Käsineitä kesästä talveen - Clare Falk ja Kamilla Svanlund
  Karisto
Tätä kirjaa katselin jo aiemmin lokakuussa erään ystävän mökillä, jossa pidettiin neuleretriitti viikonlopun ajan. Napsin silloinkin kuvia, kun lueskelin kirjaa yksin ruokapöydän äärellä keittiössä samaan aikaan, kun muut neuloivat ja juttelivat ruokasalissa/terassihuoneessa.

Neulon parhaillaan muutaman lapasparin joululahjaksi ja toivon, että joulun jälkeen jaksan innostua tästä hurmaavasta käsinekirjasta, jossa on perinteisiä malleja ja myös uusia malleja.
Kirja sisältää 27 neulontaohjetta eri vuodenaikojen käsineille eli lapasia, kynsikkäitä ja kämmekkäitä, joita tehdään villasta, puuvillasta, pellavasta ja silkistä. Kokomerkintä on vaan erilainen, mihin olen tottunut, mutta kokeneena neulojana varmasti selviän niistä kokomerkinnöistä senttimetreinä. Kokomerkintä tehdään ihan samalla tavalla kuin viime aikoina ilmestyneissä sukkakirjoissa kerrotaan senttimetreistä eikä jalan koosta (37-38-39) eli jalka/kättä mitataan ympäri ja poikittain monesta suunnasta. Esim. hääparin lapaskoko on vain yhdelle, mutta kaipa naiselle voisi neuloa ohuemmalla langalla ja pienemmällä puikkokoolla kuin miehelle, näin ajattelen. 

Vasen sisältösivu - käsineet nimetty ihmisten nimillä
Oikea sisältösivu - käsineet nimetty ihmisten nimillä

Vuodenajat

Kämmekkäät

Hääparin lapaset

11 eri mallikuvaa yhdellä sivulla

Ihastuitko kirjaan? Voita kirja omaksesi osallistumalla arvontaan  KLIK!  
Arvonta 7.1.2015

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi julkaistaan tarkistuksen jälkeen.
Kiitos, kun kommentoit.