maanantaina, joulukuuta 14, 2015

Hiljaiseloa

Olen viettänyt hiljaiseloa viimeisen kuukauden aikana ja ainakin viisi blogipostausta jäivät kesken odottamaan luonnokset-kansiossa. Tällä hetkellä tuudittaudun jouluun ilman stressiä, enkä juokse kauppojen jouluruuhkassa vaan olen tilaillut kotimaisia lahjoja nettikaupoista ja haen niitä paketteja pakettiautomaatista. En neulo mitään muuta kuin vain joulusukkakalenterin sukkia miehelleni ja itselleni, sillä olin osallistunut Niina Laitisen joulusukkakalenteriin ja olin päättänyt päihittää kirjoneulekammoni osallistumalla mukaan.


Neulon kahdella eri puikkokoolla: petrooliharmaat sukat 3,5 mm pyöreillä bambupuikoilla ja luonnonvalkoiset-ruskeat sukat 4 mm Novitan pyöreillä metallipuikoilla, sillä kaikki muut ihanat sukkapuikot ovat varattuja, jopa Knitpron cubics-puikot, jotka olisivat hyvä apu tässä kirjoneulomisessa.
Tässä vaiheessa näyttää siltä, että uskaltaisin tehdä lisää niitä kirjoneuleita. Katsotaan sitten joulun jälkeen, kunhan olen tehnyt nämä kirjoneulesukat valmiiksi jouluaattona ja en ole vieläkään sovittanut näitä sukkia meidän jalkoihimme.
Sovitamme siis vasta jouluaattona, ja saamme yllättyä silloin, jos ne mahtuvat jalkoihimme tai itkemme ja nauramme ja mietimme, kenelle antaisimme nämä kirjoneulesukat joululahjaksi.
Joulunahan kuuluu saada hassuja ja liian pieniä/tai liian suuria vaatteita, vai mitä? ;)


Joululahjoista....sain jo yhden joululahjan viime perjantaina enkä osannut odottaa tätä lahjaa.
Kiitos Novita!
Minulle tuleekin pieni ongelma, koska olen syksyihmisiä, enkä ole kevätihminen, joka innostuisin näistä keväisistä väreistä, mutta yritän oppia tykkäämään kevään väreistä. Jospa noista yksivärisistä langoista tekisin jotain pääsiäiseen liittyvää neule- tai virkkaustyötä.
Minulle saa ehdottaa, mitä neuloisin tai virkkaisin näistä.
7 veljestä Raita-kerästä (värinumero 862) minulle tuli heti mieleen Tappara, paitsi että siinä on turkoosia. Ilman turkoosia tämä olisi ihanteellilnen Tappara -lankakerä, vai mitä?

Muokattu 14.12.2015 klo 22.15
Noista keristä vain yksi on syksyinen kerä eli monivärinen Nalle Taika.
Yksiväriset lankakerät palaavat kevään lankakarttaan. Ainoa uutuus on tuo raitakerä.Palaan keskeneräisine postauksineen joulun jälkeen tai uuden vuoden jälkeen, ja minua voi seurata siihen asti facebookista tai kurkata Instagramista, mitä touhuan ja missä liikun.

Lainaan tähän yhden joulurunon, jonka löysin internetistä.


Kodissa on piparin tuoksua,
enää en kiihdytä juoksua.
Siivoan vähän, jos siltä näyttää,
luuttua ei ole pakko käyttää.
Katselen pihalle ihanaa iltaa,
Taivaalta tähyilen tähtien siltaa.
Joulu on ovella. Se saakin jo tulla
laulut ja lahjat on tallessa mulla.


Toivotan kaikille lukijoille oikein hyvää joulun odotusta ja rauhallista joulua!

6 kommenttia:

 1. Ihanat kirjoneulesukat tuloillaan ja vielä molemmille =))
  Minäkin olen päättänyt ottaa tämän joulun ihan rauhassa vastaan .

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Rupesin miettimään, olisiko mieheni ainoa miespuolinen sukkien saaja, kääk.

   Poista
 2. Onko nuo Novitan langat jo kevään uusia lankoja?

  Kirjoneulesukat ovat todella hienot! Ehdottomasti uskallat tehdä kirjoneuleita lisää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, paitsi monivärinen Nalle Taika-kerä ja kaksi yksiväristä lankaa palaavart kevään värikarttaan. Keltainen on se kaivattu väri, numero 268.

   Poista
 3. Ok, juuri tuota Nallea ajattelin, kun näytti niin erilaiselta. Kai Taikaakin joku vaaleampi versio on kesäksi tulossa. Oranssia tilasinkin jo syksyllä, koska on niin ihana ja monikäyttöinen väri!

  VastaaPoista

Kommenttisi julkaistaan tarkistuksen jälkeen.
Kiitos, kun kommentoit.