tiistaina, elokuuta 22, 2017

Sinapinkeltaiset palmikkosukat

Siitä on jo kolme vuotta, kun nämä polvisukat valmistuivat ja kaivoin nämä sukat esiin sukkajemmasta viime viikolla ja huomasin, etten ole ottanut kuvia valmiista sukkaparista.
Siispä otin lisää kuvia viime viikolla ja kaivoin 3 vuotta vanhoja kuvia kuva-arkistosta.

polvisukat
koko 39
puikot Knitpro Symfonie 2,5 mm & Knitpro Karbonz 3 mm
Novita Nalle (288)
langanmenekki 197 grammaa

Kun Suuri käsityö-lehti numero 8/2014 ilmestyi, päätin tehdä heti nämä palmikkosukat vaikka minua odotti uusi haaste: oikein silmukat kiertäen koko sukka. Kukapa jaksaisi neuloa oikein kiertäen-silmukoita koko ajan? Lehdessä oli Novita Nalle grafiitinharmaat sukat ja päätin tehdä sinapinkeltaisesta (288) Nalle-langasta, vaikka sinapinkeltainen ei ole lempivärini eikä se väri sovi minulle lainkaan, mutta päätin kuitenkin tehdä itselleni syksyiset kotisukat. Lehden mukaan nämä sukat mahtuisivat saappaisiin ja en ole vielä testannut eikä minulla ole pitkiä talvisaappaita paksujen pohkeiden (kiitos urheilun nuoruusajoista!) takia kuin vain kumisaappaat.
Kuten kuvasta näkee, että tein yksi sukka kerrallaan enkä loopaten kaksi sukkaa kerrallaan. 


Ohjeessa on sukan kavennus samaan suuntaan eli vain yhteen suuntaan molempiin sukkiin eli kuviosuunta on samaan suuntaan molemmissa sukissa ja se ajatus ei kiehtonut minua, vaan päätin tehdä toiseen sukkaan kavennuksen toiseen suuntaan, piti pähkäillä vähän aikaa, miten se tehdään. Se oli minulle toinen haaste, josta selvisin. Harmi vaan, etten kirjannut sen ylös muistiin.
Mutta jee, hyvä minä! Joku sanoi minulle, että dementia siirtyi vuosilla eteenpäin. :D


Onneksi ei vain oikein kiertäen-silmukoita koko ajan vaan myös palmikoita, joita oli kiva neuloa.


Sitten kuviin, mitkä otin viime viikolla vaikka minulla oli jo kiire lähteä ortopedin luo, mutta piti ihan nappailla kuvia kiireessä ja sitten juosta kieli pitkällä bussipysäkille ja bussissa tein kollaasin Instagramiin. Sama kollaasikuva tässä alla.
Samat kuvat yksittäin. Ensimmäinen on jo ylempänä ensimmäisenä ja tässä loput kaksi.Ai juu, minkä näköisestä lehdestä ohje löytyy.
Eli Suuri käsityö 8/2014 -lehdestä löytyy eikä tällä hetkellä ole nettiohjetta.
Vielä yksi asia. Lehden ohjeen mukaan langanmenekki on noin 250 grammaa 38 kokoon.
Ostin siis kolme Nalle-kerää ohjeen mukaan, onneksi, vaikka minun kohdallani langanmenekki on vain 197 grammaa, mutta kaksi kerää ei silti riittänyt, sillä molemmissa sukissa lanka loppui kesken kärkikavennuksessa. Kannattaa tosiaan varata 3 kerää tähän sukkamalliin.


Viime viikolla hain ensimmäisen Knitpro Karbonz-pyöröpuikon Lankaideasta (lempikauppani) ja lankajemmasta löytyi petroolinväriset Kaupunkilanka Rotvalli-kerät.
Pähkäilin muutaman päivän ajan, aloittaisinko samat sukat loopaten vai kokeilisinko jotain muuta sukkamallia.


Tänä aamuna päätin aloittaa samanlaiset palmikkosukat ja saa nähdä, menevätkö nekin yli polven.
Jatkan loopaten, kunhan tuo toinen resori on valmis.


Hyvää alkavaa syksyä kaikille!

1 kommentti:

Kommenttisi julkaistaan tarkistuksen jälkeen.
Kiitos, kun kommentoit.