tiistaina, lokakuuta 22, 2013

Silmälasiasiaa

Vaikka tämä on käsityöblogi, mutta tänään otti niin päähän, että halusin tuoda esille sen, miksi meitä silmälaseja käyttäviä rokotetaan liikaa.

Tiesin jo ennen kuin astuin Nissenin liikkeeseen, etten saisi tätä tarjousta itselleni. Olisi hienoa saada kahdet moniteholasit itselleni ja antaa kolmannet yksitehoiset lasit miehelleni lahjaksi. Edellisestä Nissen-käynnistä on jo aikaa (viimeksi vuonna 2008) ja sen jälkeen kävin kerran Instrulla.

Nissenin tarjous


Optikko otti suuntaa-antavan näköarvion ennen näöntarkastusta ja katsoi edellistä silmälasilappuani, että minulla on tosi paha hajataitto. Hän kertoi anteeksipyydellen, että linssit tulisivat maksamaan vain 729 euroa enkä voisi käyttää tätä kolmen lasin tarjousta.  
729 euroa plus kehykset tälle työttömälle, ei kiitos. Peruin samantien näöntarkastuksen, koska siitä tulisi maksullinen ilman tätä tarjousta eli 35 euroa.
Likinäköinen olen oikealta -5,50 ja vasemmalta -5,25, sylinterit -3,25 ja -4,25.
Kannattaisiko minun mennä silmälääkärille ja keskustella laserleikkauksesta? Nimittäin en jaksaisi maksaa aina 600-700 euroa linsseistä joka toinen vuosi.

Nämä nykyiset moniteholasit hankittu Instrulta
Linssit maksoivat 599 euroa plus Diesel-merkkiset kehykset 39 euroa
Ilman tarjousta linssit olisivat maksaneet enemmän.

Yksi järkyttyi jo, että hänen likinäköisyydellä saa 400 euron linssit ja hänellä on enemmän likinäköä kuin minulla: -8 ja -8.25. Toinen kauhisteli omasta puolestaan -8,25 ja -10,50 ja hänen linssit maksoivat 838 euroa. Miksi minulle tulisi 729 euroa, kun minulla on melkein puolet vähemmän likinäköä kuin toisella, joka sai 400 eurolla? En jaksa ihmetellä tätä hintapolitiikkaa.

Mitähän maksaa Tallinnassa? Harmi, kun en asu Helsingissä tai pk-seudulla, josta voisin lähteä päiväksi Tallinnaan ja sitten muutaman viikon päästä uudelleen sinne hakemaan uudet silmälasit.

Kunpa veroilmoituksessa olisi se yksi vähennys voimassa: sairauskuluvähennys vai mikä lie nimeltään, joka poistettiin muistaakseni vuonna 1993 tai 1994.  Silloinhan sai vähentää silmälasiostokset. Talouselämän mukaan verovähennysoikeuden poistuttua silmälasien hinnat tippuivat. Oletteko samaa mieltä tämän väittämän kanssa? Tämä varmaan tarkoittaa kehysten hinnan tippumista eikä suinkaan linssien hintaa, joka nousee koko ajan.

Kun tulin kotiin, tämä lappu löytyi postilaatikosta. Saakohan sieltä halvemmat linssit?
Sieltä löytyisi kallein pakettihinta kuin 279 euroa, mutta epäilen, etten saa sellaisen vaan tulisi lisää hintaa, kuten joka kerta olen saanut huomata.


Vinkkejä siitä, mistä saisi todella halvat linssit!  

Varasin muuten ajan miehelleni toisesta Nissen-liikkeestä ja menen mieheni mukaan katselemaan tilannetta loppuviikosta. Kysyn samalla, mitähän minun linssini tulisi maksamaan. Mieheni tulee saamaan kahdet silmälasit ja kolmannet hän antaa lahjaksi veljelle, jolla ei ole vielä silmälaseja, mutta tämä veli siristelee silmiään jo kolmatta vuotta eikä aio hankkia silmälaseja. Jospa lahjaksi saadut lasit saavat häntä menemään elämänsä ensimmäiselle optikkokäynnille ja jospa hän alkaisi nähdä paremmin laseilla, miten kiinnostuneita muut naiset ovat hänestä. Hän kun on poikamies.


Muokattu 23.10.2013
Eilen lähetin sähköpostiviestin Synsam-konsernin valikoimapäälikölle ja kysyin, mitä minun linssini tulisi maksamaan. Tänä aamuna tuli vastaus päätoimistolta.
Linssit töineen tulisivat maksamaan 1.122 euroa! 


Muokattu 24.10.2013
Tänään tuli sähköposti Lempäälän Synsam-liikkeen toimesta, vaikken lähettänyt sähköpostia sinne. Ilmeisesti Helsingistä lähti pyyntö Lempäälän liikkeeseen, joka voisi myös vastata minulle.
Minulle tarjottiin linssejä hintaan 635 euroa.


5 kommenttia:

 1. Miksi et saa tota tarjousta? Eihän tossa mainoksessa ole mitään ehtoja. Silloin ovat kyllä velvollisia antamaan ton tarjouksen kaikille halukkaille. Jos on jotain rajoituksia, ne pitää lukea tossa mainoksessa. Jos eivät anna tarjousta, tosta voi ottaa yhteyttä Kuluttajansuojaan.
  - Susanna maalta -

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sanoinkin miehelleni tänä aamuna, jos en saa tuota silmälasitarjousta, niin ottaisin yhteyttä kuluttaja-asiamieheen. Tarjousehtoja luin, että pitäisi olla peruslinssit vakiovoimakkuudella ja paikan päällä kysyin, mikä on se maksimiraja, että saa ne tarjouslasit. Optikko vastasi, että linssien vahvuudet saavat olla noin -2 asti.

   Tarjousehdoissa lukee näin:
   "Tarjousehdot

   Tarjoushinta 75€ yksitehot tai 125€ monitehot sisältää peruslinssit vakiovoimakkuuksin. Ostaessasi silmälasit alk. 75 €, saat kaupan päälle optikon näöntarkastuksen ja toiset silmälasit peruslinssein itsellesi laajasta 75 €:n kehyshintaryhmästä. Lisäksi saat 75€ arvoisen silmälasilahjakortin, jonka voit antaa haluamallesi henkilölle, jolla ei ole silmälasiostoja Nissen-myymälöistä kampanja-ajalla. Kaverille optikon näöntarkastus 35€. Lahjakortti on voimassa 2 viikkoa sen luovuttamisen jälkeen ja sitä voi hyödyntää vain silmälasiostoksiin. Vain yksi lahjakortti per asiakas. Lahjakorttia ei vaihdeta rahaksi. Muut lisäominaisuudet erillisen hinnaston mukaisesti. Ei voi yhdistää muihin tarjouksiin. Tarjous on voimassa 27.10.2013 asti."

   Poista
  2. Ärsyttävää, mikseivät voineet laittaa ehtoihin vielä tarkennusta, mitkä ovat peruslinssit ja mitkä ovat vakiovoimakkuudet.

   Missä on meille likinäköisille ja pahasti hajataittoisille omat tarjoukset?

   Kuluttaja-asiamiehelle lähti palaute tästä asiasta.

   Poista
 2. Minulla on suunnilleen saman vahvuiset lasit kuin sinulla ja hajataittoisuutta. Aikanaan kun ostin itse lasit ne maksoivat yli 800€. Kaikki pinnoituksethan sitten myös nostavat lasien hintaa huomattavasti. Nyt työttömänä yksin elävänä menin sosiaalitoimistoon kysymään apua ja sain sieltä maksusitoumuksen. Kaupunki ilmeisesti tehnyt hyvän sopimuksen Silmä-aseman kanssa, koska nyt näkyi lasien hinta sankoineen olleen enää 230€, itse maksoin pari pinnoitusta niihin yhteensä 30€. Tytär maksoi samoista pinnotteista toisessa liikkeessä 130€. Hinnat näkyy vaihtelevan valtavasti liikkeestä ja maksajasta riippuen, mutta kyllä ne on kuitenkin halventuneet yleisesti ottaen. Itse olen käyttänyt laseja jo kohta 60 vuotta =)

  VastaaPoista
 3. Kääk! Niin kallista! Meillä menee melkein joka vuosi 500 euroa tytön silmälaseihin ym. Kai joskus aikuisena sitten laserleikkausta.

  VastaaPoista

Kommenttisi julkaistaan tarkistuksen jälkeen.
Kiitos, kun kommentoit.