maanantaina, marraskuuta 04, 2013

Millainen lankakauppa - arvonta

20.000 -lukema meni rikki 15.10.2013 ja päätin, etten suorita arvonnan sen kunniaksi, vaan jokin muu lukema tai jokin aihe saa arvonnan aikaan. Nyt löysin aiheen, koska olen huomannut viime aikoina näitä asioita.

En ymmärrä, miksi jotkut mikkeliläiset valittavat, etteivät löydä hyviä lankakauppoja kotikunnasta. Löytyyhän hyvä lankakauppa: TaitoShop. Roosanauha-kampanjan aikana näyttää olevan herkullinen lankavalikoima, mutta kyllä myymälästä löytyy yhtä herkullisia lankoja. Sama koskee kuopiolaisiakin, jotka valittavat samasta asiasta ja sielläkin on TaitoShop, joka tuli maaliskuussa 2013. Itse olen entinen kuopiolainen, joka olen antanut muille kuopiolaisille hyviä vinkkejä lankakaupoista, vaikken ole käynyt vieläkään kuopiolaisissa lankakaupoissa.

Jotkut lankakaupat eivät pysy pinnalla, vaan sulkevat ovensa lopullisesti muutaman vuoden jälkeen. Miksi? Ottaako yrittäjyys koville (kova verotus) vai lankakauppa ei kestänyt muita lähellä olevia lankakauppoja?
Jotkut lankakaupat pysyvät vielä pystyssä kymmeniä vuosia ja osa niistä muuttuvat ajan myötä ja osa niistä jämähtävät samaan tilaan ja sinnittelevät vähäisten asiakaitten avulla.Seuraan mielenkiinnolla tamperelaisia lankakauppoja: Aleksanterinkadulla on kaksi lankakauppaa (Kerä ja Lankaidea) ja Koskikeskuksessa Merletto. Pirkanmaan TaitoShop on myös näiden lankakauppojen lähellä. Lankaliike Aili Jokinen on edelleen pystyssä ja löytyy Hallituskadulta (Sokoksen ja kauppahallin läheltä). Lankamaailma on kaukana keskustasta, Lielahdessa.


Lankakaupppojen verkkomyynti on kasvanut koko ajan ja osa niistä ei ole edes perustanut kivijalkamyymälän. Itse yllätyin, kun viime keväänä opiskelun yhteydessä löysin pari tamperelaista verkkokauppaa enkä tiennyt niiden olemassaolosta, koska niiden mainonta on ollut minimaallista tai olematonta.
Siispä kysyn teiltä lukijoilta, millainen on hyvä lankakauppa.
Ostatko aina suoraan myymälästä vai tilaatko joskus verkkokaupasta?
Miksi tilaat?
Käytkö aina samassa lankakaupassa?Arvonta-aikaa on 30.11. klo 23.59 asti. Yllätyspalkinto arvotaan joulukuun alussa. Anonyymit/nimimerkit, laittakaa yhteystieto, mistä voin tavoittaa, jos palkinto osuu kohdallesi.

13 kommenttia:

 1. Tuttuja lankoja tilaan netistä, mutta uusia lankatuttavuuksia on pakko päästä hiplailemaan ja sen jälkeen voi tilata netistä. Täälä meilläpäin ei oikein hyviä lankakauppoja ole, niin siksi käytän nettikauppoja jonkinverran. Hyvässä lankakaupassa on monipuolinen lankavalikoima/tarvikevalikoima ja osaava henkilökunta. Mallineuleita olisi myös kiva olla erilaisista langoista.

  VastaaPoista
 2. Tärkeintä minusta hyvässä lankakaupassa on ystävällinen ja avulias henkilökunta ♥ Itse tilaan etupäässä parista nettikaupasta ( joissa molemmissa on nopea ja avulias palvelu), sillä linja-automatkat lähimpään kunnolliseen lankakauppaan maksaa huomattavasti enemmän, kuin postimaksut tilauksesta. Lanka-uutuuksista saan paljon tietoa esim.lankakauppiaitten omista blogeista ja heiltä olen myös neuvoa kysynyt, kun tarvitsen jotain erikoista.

  VastaaPoista
 3. Aika paljon tilaan lankakaupoista, mutta joskus on pakko päästä "hiplailemaan" lankoja. Hyvässä lankakaupassa palvelu on ystävällistä ja asiantuntevaa.

  VastaaPoista
 4. Tilaan paljon netistä, koska täällä päin ei ole "oikeita" lankakauppoja. Marketeista saa vain Novitaa...Lähin lankakauppa taitaa olla Sotkamossa Muoti ja Käsityö, siellä tulee joskus piipahdettua. Paljon käyn myös Joensuussa, ja siellä on tietenkin iki-ihana Joenlanka, sieltä löytyy kaikkea kivaa ennen kaikkea lankaa! Hyvässä lankakaupassa on aisiantunteva jaystävällinen henkilökunta ja tietenkin hyvä valikoima. Myös esillepano on tärkeää:)

  VastaaPoista
 5. Mun ehdoton suosikki lankakaupoista on Järvenpäässä Lentävä Lapanen- neulekahvila. Siellä tulee käytyä ihan vain oleskelenmassa ja neulomassa hyvässä seurassa, vaikken mitään ostaisikaan tai ainakaan ei olisi tarkoitus ostaa. Lapanen on viihtyisä olohuone, oikea runsaudensarvi. Ihania lankoja, käsityötarvikkeita, käsityö- ja askartelukirjoja sekä - lehtiä, paljon mallineuleita, joista osa on asiakkaiden tekemiä. Henkilökunta on kuin ystäviä. Osaavat auttaa aina, jos eivät osaa, ottavat selvää. Asiantuntevia myymiensä tuotteiden suhteen ja tekevät itsekin paljon käsitöitä. Aina saa apua ongelmiin. Kaikkea saa tilauksesta. Eilen sain puikot lainaksi. Ihania tempauksia, tapahtumia ja kursseja. Mä rakasta kyseistä paikkaa! Koko paikka on tosi inspiroiva.
  Joskus tilaan myös nettikaupasta, esim. Roosa Nauha- sukkalankoja tilasin, koska missään lähellä ei niitä myyty. Yleensä en tilaa, kun menee turhaa rahaa postikuluihin ja on niin kiva nähdä lanka ja tunnustella sitä.
  anu.haukanheimo(ät)pp.inet.fi
  - Susanna maalta ja neulomosta -

  VastaaPoista
 6. Ostan lankani pitkälti ihan vain marketeista. Oikeassa lankakaupassa en ole käyny kuin Tallinnassa, mutta ei sieltäkään kovin paljon ole tullut ostettua. Tietysti jos käyntireissulla jotain sattuu puuttumaan, mutta sitä varten en matkaan lähde. Novitan tehtaanmyymälästä myös tulee aina osteltua.
  ritvahelena@luukku.com

  VastaaPoista
 7. Meidän pikkukaupungissa on kolme ihanaa lankakauppaa, joihin pääsee hiplaamaan oikein oikeasti ja useimmitenhan jostain aina joku kerä tarttuu mukaankin. Kyllä itse tykkään enemmän ihan oikeista kivijalkakaupoista. Harvemmin tilaan netistä. Joskus kun sattuu silmiin joku erikoisempi lanka, voin tilata netistäkin.

  VastaaPoista
 8. Höh, mun pitkä kommenttini katosi johonkin. Tuttuja lankoja miekin ostan netistä, joskus ihan vieraitakin. Käyn Kärkkäisellä ja Tallinnan Karnaluksissa lankakaupassa.
  Niin, ja olenhan minä ostanut Hobby Hallin tarjouslankojakin...

  VastaaPoista
 9. Ehkä enemmän tulee ostettua Oulussa kaupoista. Somikkia ja Lankamaailmaa suosin, hyvä palvelu molemmissa, mikä tärkeää! Tarjouslankoja marketeistakin ostan. Ja tuttuja lankoja tilaan netin kautta, mutta harvemmin.
  Tinttu59 neulomosta

  VastaaPoista
 10. En ole ikinä tilannut netistä lankoja. Olen ostanut tämän kaupungin ainoasta lankakaupasta lankani sekä kirppareilta. Tärkeintä lankakaupassa on ystävällinen ja yhteistyökykyinen sekä osaava henkilökunta! :-)

  jelena.nieminen@hotmail.com

  VastaaPoista
 11. Minä ostan langat useimmiten marketeista. Muutaman kerran olen myös tilannut lankoja netistä ja kokemukset ovat olleet hyviä (tilasin muutamia suht. suosittuja lankamerkkejä nettiliikkeiden tarjouskampanjoista). Jos lankaliikkeessä "täytyy" käydä, niin suuntaan useimmiten Espooseen, paikkaan nimeltä Menita Outlet, joka pitää majaansa Soukan ostoskeskuksessa. Myymälässä on miellyttävän kiireetön tunnelma, eikä siellä koskaan tuputeta mitään puoliväkisin - asia, josta pidän erityisen paljon.
  Siellä on sekä runsas että monipuolinen lankavalikoima ja myynnissä on lankojen lisäksi myös käsityötarvikkeita. Myyjät ovat ammattinsa osaavia ja oikein mukavia ihmisiä, jotka selvästi ovat omalla alallaan. Myymälän alakerrassa toimii viihtyisän oloinen kahvila.
  T. eva-maria.s@hotmail.com

  VastaaPoista
 12. Täällä Heinolassa on mahtava lankakauppa kui Milanotex, sieltä saa vaikka mitä. Lankojen lisäksi myös valikoima kankaita ja muuta käsityöhön liittyviä tarvikkeita. Hyvä lankakauppa on sellainen jossa on erilaisia lankoja ( alpakkaa, merinoa, villaa, silkki+joku, jne) sekä erilaisia puikkoja ja muuta tilpehööriä sekä hyvä palvelu ja valmius tilata muualtakin jos asiakas ei löydä haluamaansa. Olen asioinut mm. Lahden Kärkkäisellä, siel on hyvä Drops-valikoima edullisineen hintoineen. Netistä en oo tilannu ku ei ole mahista hiplailla ennen ostopäätöstä, paitsi voisin tilata jos on tuttu lanka entuudestaan ja netistä löytyis tarjoushintaan. Mietit tuota Mikkelin Taito-shopin "herkullisesta" langoista. Itse kävin Lahden Taito-shopis ja en voi sanoa samaa. Siellä on kyllä herkullisia värejä, mutta lankamateriaaleja ei ole monipuolisesti, villaa villaa villaa ja vaan villaa.. ehkä muutama hassu pellavaa. En vieraile siel enää uudestaan. Kerta riitti.

  VastaaPoista
 13. minä ostan lankoja vain kaupasta, ja sattumanvaraisesti mistä vain... lisäksi ostan niitä kirppareilta ja yhdistelen .. teen pieniä käsitöitä yleensä, joten tuo on mahdollista... Ilmajoella on ihana käsityöliike (mielikuvituksellisella nimellä : Ilmajoen Käsityöliike), josta haen langat jos on jotain erityistä mielessä.
  maison@luukku.com

  VastaaPoista

Kommenttisi julkaistaan tarkistuksen jälkeen.
Kiitos, kun kommentoit.