keskiviikkona, lokakuuta 29, 2014

Säpinää sukkiin ja saumatonta neulontaa


Lokakuun alussa nämä kirjat putkahtivat postilaatikostani.
Piti päästä lukemaan nämä kirjat heti takapihalla, kun oli vielä lämmintä ulkona.

Säpinää sukkiin - Stephanie Van Der Linden
Op-Art socks: Creative effects in sock knitting
Minerva

Sukkaneulootikkona olen innostunut tästä Säpinää sukkiin-kirjasta, sillä tämä on täynnä haasteellisia ohjeita. Näiden ohjeiden kanssa voi leikitellä erivärisillä langoilla ja luoda erilaisia op-taideteknisiä sukkia. Kirjoneuletta, kohokuvia, illuusioneuleita ja joustinneuletta. Ihania kolmiulotteisia sukkia.


Ensimmäiseksi olen kiinnostunut tästä Necker-kuvioneulesukkamallista, joka on yksivärisenä (keltainen ja myös sinisenä) sukkamallina tässä kirjassa.Onneksi Raverlysta löytyy tämä tekniikka eri sukkakuvin, joista voin saada ideaa käyttää erivärisiä lankoja, vaikkapa liukuvärjätystä langasta tai raitalangasta. Mielestäni yksivärinen lanka ei tuo tätä kuviota niin hyvin esiin.

Raverly - Necker

Internetissä on hyviä hakupalveluita mm. Google, josta olen löytänyt Op-Art socks -sanahaulla Op-taidetekniikalla tehtyjä sukkakuvia. Aivan upeita kuvia kirjan kuvien lisäksi.

Sitten toiseen kirjaan. 
Saumatonta neulontaa - Simona Merchant-Dest & Faina Goberstein
Uudet tekniikat käyttöön

The Art of Seamlessa Knitting
Minerva

Kuka tykkää yhdistellä neulottuja vaatekappaleita ompelemalla/virkkaamalla kappaleet kiinni?
Minä en ainakaan tykkää, sillä en innostu neulalla ompelemisesta. Minulla on muutamia neuleita, jotka odottavat yhä kappaleiden yhdistämistä eli viimeistelyompelua. Minulla pitäisi olla joku ompelija laittamassa kappaleet kiinni.

Tämä kirja innostaa tekemään saumamattomia ja kauniita neuleita vaivattomasti, sekä tasona että pyörönä. Kirjassa neuvotaan neulomaan vaatteita ylhäältä alas ja myös kertoo, mitä huonoja puolia on siinä. Alhaalta ylös -ohjeita on myös tässä kirjassa. Ohjeiden lisäksi jokaisen ohjeen kohdalla on vinkkejä-laatikoita, mitä kannattaa käyttää ja tehdä. Myös sovella-laatikoita on joissakin ohjeissa. Nämä vinkit ja soveltamiset ovat hyvä apu neulomisessa ja näitähän ei ole aina käsityölehdissä kuin vain materiaali ja ohje. Siispä ei tarvitse pähkäillä itsekseen, kuten olen tehnyt niiden käsityölehtien ohjeiden kanssa. Kirjan ohjeilla saa istuvia neuleita päälle.
Kirjassa on myös neuvo, kuinka neuloa raidallisen neuleen kauniisti etteivät ne kerrosten vaihtumiskohdat mene vinoon tai näy rumasti. Tämä neuvohan on tarpeen myös sukan tai pipon neulomisessa.

Kauniita pintaneuleita

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi julkaistaan tarkistuksen jälkeen.
Kiitos, kun kommentoit.