sunnuntaina, marraskuuta 23, 2014

Rakas villasukka-kirja

Lokakuussa päätin tilata Suuri Käsityö-lehden tauon jälkeen. Lehti tuli viimeksi viime helmikuussa ja nyt marraskuussa tuli ensimmäinen numero.
Syynä lehtitilaukseen on tämä kirja: Rakas villasukka

Rakas villasukka
Sanoma Media Finland Oy 2014
Rakastan sukkien neulomista, vaikkei se näy ihan tässä blogissa. Kirjan mukana tulee vielä postissa erikseen puikot ja koukut, joista en oikein välitä, mutta ylimääräiset työvälineet ovat aina tervetulleita. Jospa ainoa tyttäreni innostuisi myöhemmin värikkäistä puikoista ja koukuista ja kokeilisi käsityötä, jota vihaa edelleen. En edes houkuttele tai lahjo häntä siihen. Kaikelle on aikansa ja paikkansa, myös käsityössä.
Suomen Kädentaidot-messuilla ehdin vilkaista kirjaa pikaisesti ja se näytti vielä hyvältä, kunnes kirja tuli viime perjantaina. Ensimmäiseksi häiritsi kirjan haju, joka ei hälvene millään ja en ole allerginen hajusteille ja voimakkaille hajuille, mutta tätä hajua ei voi jaksaa kauan. Voiko kirjaa tuulettaa ulkona samalla tavalla kuin villapaitaa? Tuskin haju lähtisi ulkona. Hajusta huolimatta kirjassa on ihania ohjeita, joista 15 on julkaistu aiemmin Suuri Käsityö-lehdessä ja 25 ohjetta ei ole julkaistu aiemmin.Huomasin heti, että kirjan kannessa olevan sukkaparin varsinainen ohje ei ole tässä kirjassa, kuin mitä olin odottanut. Kirjassa neuvotaan, että kansikuvan sukat tehdään perussukkaohjeella, mutta ei siinä ollut mitään tietoa sukan langoista.
Tarkistin samantien Suuri Käsityö 9/2013 -lehdestä, jossa on tämän sukan kuva, oliko siinä ohje. Ei ollut kuin vain maininta siitä, että tätä sukkaparia neulotaan perussukkaohjeella ja myös kerrottiin, mitä lankoja niihin sukkiin meni.
Sateenkaari-sukat 6 eri langalla
Samassa numerossa on tämä ohje, joka on myös tässä sukkakirjassa.
Nyt alkoi tekemään mieli neuloa jämälangoista sukkaparin, mutta maltan mieleni,
sillä minulla on muutama neuletyö kesken ja osa niistä menee joululahjoiksi.
Teettekö omin käsin joululahjoja?

5 kommenttia:

 1. Kirja näyttää oikein hyvältä. Minullekin on se tulossa, sillä tilasin lehden messuilta. Minä teen yleensä joitakin joululahjoja itse, mutta en ota niistä mitään stressiä. Aika usein laitan vuoden aikana valmistuneet työt ns. lahjalaatikkoon ja sieltä sitten katson, olisiko jokin työ sopiva lahjaksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkään en ota stressiä joululahjojen tekemisestä, sillä ne saavat valmistua joko nyt jouluksi tai ensi vuodeksi ja niitä voi antaa ympäri vuoden eikä vain jouluisin. :)
   Lahjalaatikko kuulostaa hyvältä idealta! Pitää ottaa itsekin sellainen käyttöön. Kiitos vinkistä!

   Poista
 2. Minäkin tilasin Suuri Käsityö lehden tuon kirjan takia. Mulle ei ole vielä tullut tuo kirja, mutten ole kyllä maksanut vielä laskuakaan. Neulistilla ja Vyyhdillä on blogissaan jämälankasukkakalenteri joulukuussa, siinä neulotaan nimensä mukaan sukat jämälangoista. Olin mukana viime vuonna ja ajattelin nyttenkin olla mukana. Tottakai teen neuleita joululahjoiksi, ainakin muutaman:)

  VastaaPoista
 3. Viime joulun jälkeen päätin, että ensi jouluksi neulon kaikki joululahjat. Tuloksena: Ei yhtään aloitettua joululahjaa. :P Päätin, etten ota stressiä. Tänä vuonna on ollut kiirettä, etten ehtinyt paljonkaan neuloa, koska edessä on enemmän vapaa-aikaa. :)

  VastaaPoista
 4. Tykkään tuosta kirjasta, itse fb kirppikseltä ostin.

  VastaaPoista

Kommenttisi julkaistaan tarkistuksen jälkeen.
Kiitos, kun kommentoit.