sunnuntaina, helmikuuta 08, 2015

Kehrääjän käsikirja

Kuva lainattu Minervan sivuilta
 Kehrääjän käsikirja - Tuulia Salmela
(Minerva - 2012)

---------------------------------------------------------
Eilen ostin tämän kirjan kaverilleni, joka on etsinyt tätä kirjaa jonkin aikaa ja hän saa sen pian, kun postitan huomenna.
Vilkaisin kirjaa nopeasti ja otin muutaman kuvan.
Kun olin selannut kirjan nopeasti, päätin ostaa kirjan myöhemmin, vaikken ole vielä hurahtanut kehräämiseen ja olenkin jo liittynyt Kehrääjät-ryhmään Facebookissa vajaa vuosi sitten. Tänään lähetin tekstiviestin äidilleni, mihin hävisi yksipolkiminen viistorukki, joka oli olllut äidin kotona olohuoneessa. Rukin nimen opin juuri tästä kirjasta!
Kirjoittaessani tätä tekstiä, äidiltä tuli sähköposti, että rukki on yhä tallessa varastossa odottamassa minua. Ihanaa!

Näin kehräämisen pikaisesti viimeksi kädentaitomessuilla Tampereella marraskuussa 2014 enkä jäänyt seuraamaan, mutta seuraan tarkemmin, kun seuraava tilaisuus tulee myöhemmin.Kustantaja Minervan sivuilla lukee näin:
"Kehrääminen on uudelleen suosioon noussut harrastus. Kattavaa ja ajanmukaista suomenkielistä opasta ei kuitenkaan ole julkaistu yli 50 vuoteen.
Tämä kauan kaivattu kehruuopas sopii niin aloittelijalle kuin edistyneellekin. Kirja sisältää paitsi perustekniikat, myös paljon syventävää tietoa niille, jotka jo kehräävät. Niinpä opas ei vanhene taitojen karttuessa, vaan siihen voi aina palata lisätietoja kaivatessaan.
Runsaasti kuvitettu käsikirja sisältää mm. seuraavat osiot: kehruun perusteet, rukit, erilaisten kuitujen ominaisuudet ja käyttö, yleisimmät lammasrodut ja niiden villa, tarkoituksenmukainen lanka, värien käyttö kehruussa. Kirja tarjoaa myös perusneuleohjeita käsinkehrätylle langalle."

Ehdin laittaa kirjan jo kirjekuoreeseen, mutta muistaakseni kirjassa on kolme sisällys-sivua ja kirjaa on helppoa lukea, kun asioita esitellään niin selkeästi, että aloittelijanakin ymmärtäisin. Vaikka sivuja on noin 220, tietoa riittää hyvin jokaisesta asiasta. Kuvia on riittävästi vaihe vaiheelta, välineosien nimiä kerrottaa myös. Tässä on esimerkkikuva sivuilta.


Sanasto

Mukavaa, kun kirjasta löytyy viisi neuleohjetta käsinkehrätyistä langoista.
Simplicitas-huivin ohje löytyy täältä

2 kommenttia:

  1. Vilkaisin tätä kirjaa, kun olin viikko sitten ihanalla kehruukurssilla. Yksi opettajista toi kirjan näytille ja päätin ostaa sen kirjan. Yllätykseni oli suuri, ettei missään nettikaupoissa ja Helsingin kirjakaupoissa myydä tätä kirjaa. Kiitos sinulle, Linnea tästä kirjasta! :)

    VastaaPoista
  2. Onpas varsinainen aarrekirja. Tuo kehräämisen taito olisi ihana oppia.

    VastaaPoista

Kommenttisi julkaistaan tarkistuksen jälkeen.
Kiitos, kun kommentoit.