keskiviikkona, kesäkuuta 24, 2015

Koukkuneulonta


Etukansi

Koukkuneulonta - spiraalisukkia ja muita asusteita uudella tavalla - Veronika Hug
Minerva 2015

Kirja koostuu kolmesta kirjasta:
* Knooking - Stricken mit der Häkelnadel (2014)

* Die Knooking Socke (2014)
* Die Knooking Spiralsocken (2015)


Enpä olisi uskonut, että sukkia voisi tehdä muulla tavalla kuin neuloen sukkapuikoilla ja pyöröpuikoilla, virkkaamalla tavallisella virkkuukoukulla, kahdella puikolla (kaksi pitkää puikkoa tai pyöröpuikolla tasona) ja kinnasneulalla,  kunnes tämä Koukkuneulonta-kirja tuli postissa tänään. Kirjassa on asusteiden ohjeiden lisäksi ihania sukkaohjeita. Tämähän on melkein sukkakirja ja sehän sopii minulle, kun olen varsinainen sukkaneulootikko. Kirja on pieni, reilusti A5-kokoinen, mutta siinä on todella paljon asiaa, mitä 130 sivua voi sisältää.
Luulin, että koukkuneula on vain pitkä virkkauskoukku (samantapainen kuin koukkuamiskoukku), mutta yllätyin, että siinä erikoisessa koukkuneulassa on siis koukku ja toisessa päässä neulansilmä, johon pujotetaan apulanka. Sukat siis muistuttavat neulottua sekä ulkonäöltään että muodoltaan. En olisi arvannut katseltuani sukkakuvia, että nämä sukat olisi tehty koukkuneulalla, en millään.

Sisältö


Kirjan ensimmäisessä luvussa on koukkuneulontakoulu selkein kuvin ja ohjein, tasona ja suljettuna neuleena (pyörönä). Kirjassa on myös virkkauksen perusasiat. Sitten siirrytään jo erilaisiin asusteisiin.


Asusteet
Sisustustuotteet ja asusteetToisessa luvussa perehdytään sukkien koukkuneulontakouluun, jossa opetellaan 12 erilaista sukkamallia: spiraalisukkat, perussukat, palmikkosukat, nostetut silmukat-sukat ja patenttineulesukat eri koukkuneulojen koolla. On kahdenlaisia kokotaulukoita: spriaalisukille ja sukille neulotulla kantapäällä.


Sitten siirrytään kolmanteen lukuun, jossa opetellaan lisää spriaalisukkien neulomista ja sen lisäksi on 16 ihastuttavaa sukkaohjetta.
Kauniita malleja ja värejä. Oikein sormiani syyhyttää, kun katselen näitä sukkamalleja.
Oli pakko ottaa kuvia ihan jokaisesta sukkamallista.
Ihastuttavia sukkia, eikö ovatkin?


En ole sitäpaitsi koskaan nähnyt koukkuneulaa ja sellaisen pitäisi hankkia syksyksi, ainakin kolme erikokoista koukkuneulaa (2, 3 ja 4), jos haluan kokeilla näitä ihania sukkaohjeita.

Oletteko nähneet koukkuneulaa tai tehneet jotain koukkuneulalla? Kokemuksia siitä?

10 kommenttia:

 1. Onpas jännä, en ole minäkään tuollaisesta koskaan kuullut. Kummasti näyttävät neulotuilta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, koukkuneulonta on neulomista virkkuukoukulla, mutta vaikea ajatella, että se olisi neulomista, kun olen tottunut virkkaamaan virkkuukoukulla.

   Poista
 2. http://www.fiinaneule.fi/kauppa/index.php?main_page=index&cPath=21_2206

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, mutta etsin pienempiä koukkuneuloja 2 ja 3. Kirjassa on paljon ohjeita koolle 2 ja 3 ja myös 4, joka on liian iso koko. Koolla 2 ja 3 saa ohuempia sukkia ja koolla 4 liian paksuja sukkia, ainakin kuvien perusteella.

   Poista
 3. Luin uusimmasta kotiliesi käsityölehdestä tuosta kirjasta mainoksen. Tietystihän piti googlettaa, mitä tuollainen juttu pitää sisällään. Oletko kokeillut millaista tuota on tehdä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En ole vielä kokeillut, kun en löytänyt pienempiä koukkuneuloja. Kenties löydän Suomen kädentaidot-messuilta marraskuussa, toivottavasti.

   Poista
 4. Ihana kirja saapui tänään:)
  Ajattelin pärjätä virkkuukoukulla ja kinnasneulalla, ennenkuin jostain ilmaantuu oikeankokoinen koukkuneula:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä idea: virkkuukoukku ja kinnasnaula! Minulla ei ole kinnasneulakaan ja täytyykin hankkia sellaisen kädentaitomessuilta.

   Poista
 5. Kirja saapui eilen. Kuinka koukuttavan oloinen!
  Olin etukäteen lukenut täältä óhuempien koukkuneulojen etsinnästäsi ja niinpä ryhdyin tänään tositoimiin. Ja siinä olikin etsimistä! Ainoa paikka, josta löytyi nuo koot 2 ja 3, on tama: http://www.bergeredefrance.co.uk. Tee haku Knooking needles. Toimittavat Suomeen. Tilasin saman tien sekä paksummat että ohuemmat sieltä, jotta postikulujen osuus ei ihan kauhean iso olisi. Vain yhtä koukkuneulapakettia ei sieltä oikein kannata tilata.
  Katsotaan nyt, milloin toimitus saapuu.
  Voisi tietysti vinkata noille kotimaisillekin myyjille, että ottaisivat valikoimiinsa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä tietää ja mietinkin, mikä kotimainen käsityöliike voisi myydä meille suomalaisille ja tänään huomasin että Vyyhti laittoi yhden tuotteen myyntiin ja se on juuri se erilainen sukkapuikkosetti (Neko knit sukkapuikot). Sinne voisi vinkata, että voisi hommatta kaikkikokoiset koukkuneulat.


   Poista

Kommenttisi julkaistaan tarkistuksen jälkeen.
Kiitos, kun kommentoit.