torstaina, kesäkuuta 25, 2015

Siivekäs villatakki (ohje Virkkaa pikkuväelle -kirjasta)

Toukokuun alussa päätin virkata koko kesän ja kerroin jo aiemmin aloittaneeni tällä siivekkäällä villatakilla, vaikka minulla ei ollut vielä tätä virkkauskirjaa käytössä. Sain ostettua kirjan yhdeltä naiselta, mutta kirjaa odotellessani ehdin tehdä tämän verran, kun sain alustavan virkkausohjeen toiselta naiselta. 
Virkkaa pikkuväelle (Little Crochet) 
- Linda Permann
Atena - 2012

Minulla on muita virkkauskirjoja, joissa on pienten lasten vaateohjeita, mutta tämä kirja on paras tähän mennessä. En tiedä, miksen ole nähnyt tätä aiemmin, mutta nyt se on kirjahyllyssäni.

Kirjan virkkauskuvia löytyy Ravelrysta. Siellä näkyy olevan Permannin muita virkkauskuvia, eikä vain lapsille. Ne muut virkkauskuvat löytyvät tästä.Kun kirja saapui, niin pääsin jatkamaan tätä villatakkia...
...ja viime viikolla olin helpottunut, kun sain tehtyä valmiiksi, sillä olin pitkittänyt tämän valmistumista tekemällä muita virkkaushommia. Pitää vaan ostaa kolme nappia tuohon.
Yllättävän helppo virkkausohje ylhäältä alas yhtenä osana. Kirja on täynnä kirjallisia ohjeita eli alusta loppuun ja tottakai kirjassa on myös piirroksia, kuten tässä siivekkäässä villatakissa on vain yksi piirros alaosan simpukkamallista.

Virkkasin 4 mm koukulla, kun olisin voinut virkata 3 mm koukulla ja tein 0 - 9 kk ikäiselle vauvalle. Veikkaan, että tämä olisi liian iso vastasyntyneelle eli vasta 3 kk ikäiselle olisi sopivan kokoinen. Ohjeessa on 3,5 mm koukku. Kun aloin virkkaamaan molemmat etureunat, otin 3 mm koukun esiin ohjeesta poiketen, jotta etureunat olisivat napakampia. Molempien hihojen viimeisen kerroksen virkkasin myös 3 mm koukulla.
Lankana oli Lankamaailmasta ostettu Gjestalin Knopp -niminen merinovillalanka muutama vuosi sitten ja tähän meni vajaa 60 grammaa eli reilusti yli yhden kerän. Pienemmällä koukulla olisi riittänyt yksi 50 gramman kerä.
Niin, tässä siivekkäässä villatakissa on  4 eri kokoa: 0 - 9 kk, 9 - 18 kk, 18-30 kk ja 3 - 4 vuotta.

Kun virkkasin tätä, mietin, miten suurentaisin tätä ihanaa ohjetta itselleni sopivan kokoisen. Siihen en ole vielä perehtynyt, mutta varmaan eteeni tulee yhtä ihania virkkausohjeita takille tai jakulle, joka muistuttaa tätä siivekästä villatakkia.

3 kommenttia:

 1. Tuo malli on niin söpö ja kiva tehdä. Olen itsekin virkannut samaisen takin ja ohje oli selkeä ja hyvä ja valmista tuli nopeasti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ennen kuin aloitin tämän villatakin, olin varma, etten osaisi tehdä, mutta yllätyin, miten helppoa on virkata villatakkia tällä ohjeella. Helpon ohjeen jälkeen uskallan tarttua vaikeampiin virkkaustöihin.

   Poista
 2. Voi että osaakin olla suloinen villatakki.

  VastaaPoista

Kommenttisi julkaistaan tarkistuksen jälkeen.
Kiitos, kun kommentoit.