lauantaina, marraskuuta 14, 2015

Suomen kädentaidot 2015 - perjantai 13.11.2015


Ensimmäistä kertaa menin kädentaitomessuille perjantaina, kun yleensä käyn lauantaisin ja kerran kävin sunnuntaina. Perjantaisesta messupäivästä tuli hyvä fiilis ja väkeä oli vähemmän kuin yleensä lauantaisin, jolloin on aina ollut ruuhkaa. Yhden lauantain muistan hyvin parin tai kolmen vuoden takaa: ihmisiä siirtyi molemmista halleista molempiiin suuntiin ja hallien välissä oli tosi paha tungos, että liikkuminen oli ihan etananvauhdin tasoa ja tungos oli niin tiivis, että ajattelin silloin, kukahan saa paniikkikohtauksen, kun me kaikki olimme kuin pienessä sardiinipurkissa, huh. Toivottavsti huomenna ei ole samanlaista tungosta kahden hallin välisellä alueella. En ole ihan varma, mutta silloin ei ollut E-hallia, kun oli se paha tungos aulassa ja kenties E-halli on helpottanut tilannetta, veikkaisin.

Yleensä olen aina oven takana jonossa, kun messuhallin ovet aukeavat, mutta tällä kertaa lähdin myöhemmin, sillä hain pääkaupunkiseutulaiset messuvierailijat Lempäälän junalaiturilta, josta sitten ajoin suorinta tietä kohti messuhallia. Moottoritien kiertoliittymän jälkeen jämähdimme jo autojonoon tasan klo 10.00 ja pääsimme siitä moottoritien jonosta rampille klo 10.30, kuten kuvista näkyy. Odotusaika meni rupatellessa.Olimme messuhallissa noin klo 11 aikaan ja suuntasimme ensin C-hallille ja ihmettelin, että Novitan osastolla kuhisee jo naisia lankaostoksilla ja kassajonot taas pitkiä ja messut ovat käynnissä vasta jo reilun tunnin. Menevätkö naiset ensimmäiseksi sinne?

Viime vuonna jätin Novitan osaston väliin juuri pitkien kassajonojen takia, mutta huomenna tai viimeistään sunnuntaina yritän hakea sieltä pari Novita Alpaca Wool-kerää, jota ei löydy mistään Lempäälän kaupoista alkusyksystä lähtien enkä jaksa enää kurkata kauppojen lankahyllyiltä enkä haluaisi tilata Novitaknitsin verkkokaupasta kahden kerän takia. Olisi aikomus katsoa myös Novitan koivuisia pyöröpuikkoja, joita ei näy ruokakaupoissa kuin vain niitä metallisia pyöröpuikkoja. Haluaisin tietää, ovatko koivuisten pyöröpuikkojen kaapelit taipuisia vai yhtä jäykkiä kuin metallisten pyöröpuikojen kaapelit.

Kiitos Novita, että sain vapaalippuja Novitalta ja onnekseni sain ne messuhallissa enkä kirjepostissa, sillä tällä viikolla Postin työtaistelun takia Lempäälässä posti ei ole tullut tiistaina, keskiviikkona eikä torstaina vaan vasta tänään perjantaina. Niin, minulla on kolme vapaalippua käytössäni, sillä aikomukseni on käydä kolmena päivänä peräkkäin ja messuilla myydään viikonloppurannekkeita 20 eurolla ja varmaan sen takia haluaisin tietää, miltä tuntuisi käydä kolmena päivänä ja ovatko kengänpohjat kuluneet puhki kolmen päivän jälkeen.

C-hallissa on monta mielenkiintoista osastoa, mutta tässä muutama osasto.
Ihailen Molla Millsia, joka on tehnyt ihania Virkkuri-kirjoja ihanaan tahtiin. Nytkin on ilmestynyt jo Virkkuri 3 ja Virkkuri Memo (muistikirja). Tulossa on ainakin kaksi kirjaa eli Virkkuri 4 ja 5.

Kuvan otti messuvierailija Kaisa
Kuvan otti messuvierailija Kaisa
 

Pidimme pienen kahvitauon ja huomasin hypisteleväni tätä paperista pöytäliinaa ennen kuin haimme kahvia ja pienet syömiset. Kun kahvittelimme, huomasin, etten ollut ainoa, joka hypisteli tätä pöytäliinaa, sillä ohi kulkevat naiset hypistelivät tätä liinaa. Allaolevasta kuvasta näette, minkä takia.Kahvittelun aikana kuuntelimme lyhyesti kuvataiteilija Piitu Nykoppia, joka oli kertomassa Kerroksia -kirjansa syntyvaiheista ja malleista idealavalla, jolla käy muitakin mielenkiintoisia esiintyjiä. Kun saimme kahviteltua, niin ryntäsimme heti WSOY-osastolle, jonne Piitu Nykopp meni juttelemaan kirjastaan muiden messuvierailijoiden kanssa. Minun ei pitänyt ostaa tätä kirjaa tänä vuonna, kun olen hankkinut kirjoja aivan liikaa tämän vuoden aikana, mutta nyt lankesin ostamaan ja sain Nykoppin nimikirjoituksen. Emme jääneet kuuntelemaan Nykoppin varjoneule-opetustuokiota, joka oli alkamassa pian tuon jälkeen, ja meillä ei ollut aikaa jäädä seuraamaan, koska oli muita osastoja katsattavana.. Ei minun auta muu kuin opetella sen uuden teknikan kirjasta kotona.Mukanani ollut messuvierailija oli kuin karkkikaupassa, kun eksyimme tamperelaisen Kerä-lankakaupan osastolle, josta tätä messuvierailijaa oli vaikeaa saada pois. Kerä-lankakauppaan on tullut paljon lankoja, joten en yhtään ihmettele, että tämä messuvieras oli ihan lankataivaassa. Ihania lankoja maailmalta ja hypistelen näitä samoja lankoja vielä tulevina messupäivinä.
Näihin lankoihin hurahtanut Kaisa löytyy hänen käsityöaiheisesta blogista KLIK!Ei ole noloa pitää heijastavia tuotteita mm. pipoja ja pantoja. Nuoriso varmasti tykkäisi näistä!
Kannattaa tykätä Facebookin sivusta ja kommentoida yhtä kuvaa,
niin voi voittaa joulupipoja 100 eurollaOlin niin varma, etten löytäisi pientä syntymäkuntaani Karttasten seinämagneettien joukosta,
mutta olin taas väärässä,
sillä se löytyi heti Oulun läänin kohdalla.


Siirryimme A-hallille, josta löytyi vaikka mitä ja myös kävimme E-hallissa, mutta niistä lisää huomenna messujen jälkeen, sillä kello on jo paljon ja minun pitäisi herätä kuuden tunnin päästä, jotta jaksaisin tehdä toisen messukäynnin.


Pääsisäänkäynti klo 16 aikaan
14.11.2015 klo 17.20
Linkkejä lisätty tekstiin.

3 kommenttia:

 1. Kiitos ihanasta kuvakertomuksesta! Aivan kuin olisin itse ollut mukana. En ole koskaan käynyt Tampereen messuilla, vain Lahden Kätevässä.

  VastaaPoista
 2. Heh, minä olin mukana ja hauskaa oli! Kiitos kyydistä ja mukavasta seurasta messuilla :-) Laukun purkaminen on vielä edessä, ja silence-lankojen silittäminen! Otetaan uusiksi joskus? Mukavaa messuviikonloppua, P.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos mukavasta seurasta ja oli hauska tutustua sinuun, vaikka olen nähnyt sinut monta kertaa median kautta.
   Kun joskus teet sen Bermudan kolmion Tampereella, niin voisin lähteä mukaan, kunhan lupaat ensin, etten huku sinne kolmion keskelle tai rahaahan katoaa kolmion sisällä. :D

   Poista

Kommenttisi julkaistaan tarkistuksen jälkeen.
Kiitos, kun kommentoit.