torstaina, kesäkuuta 16, 2016

Kesäiset pitsisukatTiistaina postilaatikosta löytyi yllätyslehti Novitalta, joka halusi kiittää Novitan lukijoita lahjalehdellä. Ohuessa lehdessä on 11 erilaista ohjetta, joista 7 virkkausohjetta, yksi sukkaohje ja muuta sellaista. Sukkaohje sai minut neulomaan kesäiset sukat lahjavarastoon ja sain juuri valmiiksi nyt aamuyöstä. Tuumasin juuri, että nyt taisin tehdä omat sukkatourit, kun tein alle vuorokaudessa, enkä laskenut tunteja. En muuten ole osallistunut siihen Tour de sock-kisaan enkä ollut aiemmin mukana, mutta olen kuullut siitä paljon ja seuraankin taustalla mm. Instagramissa, miten suomalaiset pärjäävät kisoissa ja ihastelen upeita sukkia eri malleissa ja väreissä. 

Lehdessä on pitsisukat Novita Aalto-langasta ja nappasin hyllyltäni vihreän Novita Nalle Garden -kerän (värinumero 868). Sukkamalli on helppo ja nopea, johtuen silmukkamäärästä, kun varressa on vain 50 silmukkaa ja jalkaterässä 48. Samantapainen pitsikuvio on mm. Manteliset-sukissa ja myös Novitan kevätnumerossa 2016 on yksi sukkaohje, josta tein jo pinkit pitsisukat viime helmikuussa.
Joustineuleessa neuloin oikein-silmukat kiertäen ja nauhakavennuksen sijasta neuloin sädekavennuksen. Käytin Knitpro Nova cubics-puikkoja 3,5 mm ja lankaa meni vain 65 gramman verran.


7 kommenttia:

 1. Olit kyllä nopea! Nallesta voisi tosiaan tehdä nuo pitsisukat.

  VastaaPoista
 2. Kauniit sukat. Ja varmasti enemmän käyttöä kuin Aalto-langasta neulotuilla.

  VastaaPoista
 3. Ihanat sukat, olet nopea =))
  Minäkin sain tuon lehden ja tykästyin siihen. Silmiini osu myös nuo sukat, mutta teen ne hiukan myöhemmin..ehkä. Onhan siellä monta muutakin ihanaa ohjetta...

  VastaaPoista
 4. hei! olen hukannut kyseisen ohjeen ja multa pyydettiin uusia sellaisia ekojen tekemieni lisänsi. nyt en löydä sitä myöskään novitan arkistoista. voisitkohan lisätä tähän kuvana esim?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Valitettavasti tämän lahjalehden ohjeet eivät ole nettisivuilla, ei edes Novitaknitsin sivuilla.

   Poista
  2. Mutta hei, tässä olisi samantapainen sukkaohje kuten kerroin teksstissäni.

   https://www.novitaknits.com/fi/fi/node/12524/instructions

   Poista

Kommenttisi julkaistaan tarkistuksen jälkeen.
Kiitos, kun kommentoit.