maanantaina, kesäkuuta 27, 2016

Virkattu lierihattu- ensimmäinen kesähattuni

Nyt se on tehty! 

Nimittäin virkkasin elämäni ensimmäisen kesähatun, kun yleensä neulon pipoja ja myssyjä syksyksi ja talveksi. Mietinkin, jospa neuloisin kesähatun, mutta päätin testata virkkaustaitojani ja virkkausohjeen lukutaitoani. Novitan lahjalehden hatun ohje ei ole kokonaan kirjallinen vaan osa on tekstinä ja osa piirroksina ja minähän en tykkää lukea piirroksista vaan ainoastaan tekstistä. Ohjeessa virkkuukoukun koko on 2,5 mm tai käsialan mukaan, mutta kuulin jo muilta naisilta, että 2,5 mm koukulla tuli liian iso hattu ja he joutuivat purkaamaan koko hatun ja aloittamaan uudelleen pienemmällä koukkukoolla. Siispä otin käyttöön 2 mm koukun vaikken tiennyt, millainen käsiala minulla olisi virkkuukoukku kädessäni enkä halunnut itselleni purkuhommia. Kukapa rakastaa käsitöiden purkaamista ja aloittaa ne uudelleen? 

Hattua varten ostin vihreän langan Novita Kotiväki Kartano (väri 318 vihreä). Vihreä on yksi lempiväreistäni ja silmieni väri on myös vihreä, kirkkaanvihreät silmät sellaiset.
Kun aloitin eilen juhannuksen jälkeisenä sunnuntaina, olin varma, että minulla kestäisi kauan, kenties koko kesän saada kesähattu valmiiksi virkkuukoukulla 2 mm. Yleensä virkkaan 3 mm ylöspäin ja olin ihan varma, että 2 mm virkkuukoukulla virkkaaminen olisi tuskallista minulle. Olin väärässä, sillä sain hatun valmiiksi jo tänään maanantaina eli hatun virkkaamiseen meni vajaa vuorokausi.
Siis yllätyin positiivisesti ja olin myös iloinen siitä, että piirrosten lukutaitoni kehittyy koko ajan. Hattu mahtuu hyvin päähäni, eikä tee tiukkaa olla päässäni. En viitsinyt ottaa kuvan itsestäni hattu päässäni, koska kuvaaminen siinä tilanteessa on niin hankala ja epäonnistuneita kuvia olisi varmaan 20 - 50, kuten olette varmaan huomanneet itse samassa tilanteessa.

Viime yönä mietin hattua virkatessani, josko hakisin kaupasta lisää lankaa, koska tämä on niin helppo ja kiva hattumalli, että voisin tehdä lisää kesähattuja. Pidän myös langasta, joka kiiltää himmeästi ja on sileäpintainen. Kun sain hatun valmiiksi, kävin hakemassa kaksi kerää kaupasta ja en tiedä vielä, tuleeko noista minulle hattuja vai meneekö esimerkiksi turkoosinvärinen kesähattu äidilleni, joka rakastaa sinisiä värejä. Kenelle menisi pinkki? Varmaan itselleni, joka rakastan pinkkiä ja lilaa. Odotan jo kovasti helteisiä päiviä, jotta pääsen käyttämään tätä hattua vaikkapa terassilla, jossa teen käsitöitä yleensä huivi päässä.

Joko teit kesähatun itsellesi? Jos sinulla ei ole Novitan lahjalehteä, niin Drospin sivuilta löytyy samantapainen hattu, mutta virkkauskoukku on vaan isompi eli 4 mm ja lankakin on paksumpi. Ohje on tässä KLIK!
Tai kokeile omA KOPPA -blogin kesälierihatun ohjetta. KLIK!

Helteisiä kesäpäiviä odotellen!

2 kommenttia:

  1. Kaunis hattu! Täytyypä tehdä tuolla mallilla itselle. Tykkään pitää virkattuja hattuja päässä, olen päiväkodissa töissä ja ulkona tulee oltua paljon.
    Kiitos vinkistä, myös Omakopan malliin.

    VastaaPoista
  2. Kaunis. Katselin Omakopan ohjetta ja ajattelin kokeilla sillä- virkkuukoukku on vaan kateissa, siis kakkonen... Ehkä sitten kun se löytyy..

    VastaaPoista

Kommenttisi julkaistaan tarkistuksen jälkeen.
Kiitos, kun kommentoit.