perjantaina, elokuuta 02, 2013

1980-luvun kirjat kirpputorilta

Esittelen vähän näitä neulekirjoja, mitkä ostin kirpputorilta tänään.

Koko satsi maksoi 4,70 euroa

Neulekirjaston kirjoja

1986 - puuttui vain maaliskuu

1986

1987 - vain kolme kirjaa

1985 - vain kaksi kirjaa

Takakannessakin on kuvia sisällöstä
Kauniita värejä 1980-luvulla
Asiaa mm. vyyhtitelineestä - eikö olekin ihana pässi!
Pirpanan juhlapuku - aion tehdä tällaisen
Juhla-puvun piirros - neuleohje noiden sivujen takana
Pikkuisen ensimmäinen nuttu- peiton värikkyys kiinnitti huomioni
Ranskalainen portinvartijan huivi - näyttää yksinkertaiselta

1980-luvun ihmisten koot ovat varmasti erilaisia kuin tänä päivänä, kenties pienempiä ihmisiä oli silloin. Kuka tietää?
Äitini antoi minulle veljeni toppahaalarin vuosimallia 1984, sellainen kapea ja sininen, kun odotin esikoislastani vuonna 1993. Se haalari oli hassulla tavalla pieni esikoisvauvalleni, joka syntyi 3,8 kiloisena ja 53 cm pituisena. Kokeilin sitä ja minulla oli vaikeuksia sulloa vauva siihen. Päätin, etten käytä sitä lainkaan, vaan vuoden 1993 äitiyspakkauksessa olevaa toppahaalaria, joka oli paljon isompi ja löysempi ja helpompi laittaa vauva siihen.

7 kommenttia:

 1. Ompa hieno saalis kirjoja! kumpa itekkin löytäisi joskus tuollaisia :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ensin meinasin jättää ne hyllylle, mutta päätin napata ne kaikki, jotta voisin katsella näitä kirjoja rauhassa ja napata hyvät ja toimivat ohjeet talteen.

   Poista
 2. Ihana tuo portinvartijan huivi! Onko tuo kirppis ollu kauanki? Pöytien vuokrahinnat on tosi edukkaat ja kuvista paikka näyttää siistiltä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Luulen, että kirppari avattiin vähän aikaa sitten ja minulle ei ole tullut Aamulehti 11 kuukauteen, joten olen pihalla Tampereen jutuista.

   Poista
 3. Muoti oli silloin sellainen, ettö hartioita korostettiin leikkaamalla kappaleet suoriksi ilman vyötärökavennuksia.Sama toistui neuleissa. Olalle tehtiin iso tila olkatoppauksia varten. Kaikki vaatteet olivat tosi isoja. Ei ihmisten koko sen kummempi ollut kuin nykyään. Ehkä ylipainoisia nuoria ei ollut niin paljon kuin nykyään. Täytyy mennä ajassa taaksepäin aina sotiin asti, jolloin ihmiset olivat normaalipainoisia, lihava oli varakas porvari, jolla oli rahaa ylensyöntiin.

  Tuo pussilakana ei tunnu tutulta, onkohan kuva lainkaan suomalainen? Kuosi kelpaisi tänäkin päivänä. Terv. mumma

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuon pirpanan juhlapuvun suunnittelijan nimeä ei näkynyt ohjeessa. Kirjojen kansien päällä lukee "maailman johtavien suunnittelijoiden malleja". Kiinnostaisi tietää, ketkä ne johtavat suunnittelijat olivat.
   Muistan itsekin takit, joissa on ne olkatoppaukset. Kun Madonna lauloi mintunvärinen bleiseri yllään Live Aid-konsertissa, minun piti saada samanlainen takki ja se löytyi Seppälästä. Sitä mintunväristä olkatoppauksin varustettua bleiseriä kannoin ylpeänä. :)

   Poista
 4. Minä sain lahjoitukseksi neule ja käsityölentiä josta vanhimmat ovat kuusikymmentä luvulta. Ovat vielä varastossa mutta osasta 70 ja 80- luvun aarteista täytyy luopua jossain vaiheessa koska tilan ahtaus iskee. Joku muukin on ehkä joutunut keventämään varastoaan kun on noita kirpputorilla myynyt:)

  VastaaPoista

Kommenttisi julkaistaan tarkistuksen jälkeen.
Kiitos, kun kommentoit.