torstaina, elokuuta 01, 2013

Ompeluharrastus?

Olen alkanut katselemaan ompelukoneita pitkän tauon jälkeen. 
Vaikka huomaan näitä ompelukone-tarjouksia, vieläkään ompelukipinää ei ole tullut.
Ei sitä tiedä, jos vaikka eräänä päivänä kannan ompelukoneen kotiin.
 
Prisman mainos
Kas, Hemtex myy ompelukoneita, mutten luota tuohon merkkiin.

Kävin ompelu-kurssilla syksyllä 1997 ja tein päiväkoti-ikäiselle pojalleni vetoketjullisen paidan sillä kurssilla. Hankin jopa tämän kirjan, minkä en ole vieläkään heittänyt menemään/myymään jollekin. Kirja painettu 1997. 

Iso kirja täynnä hyödyllisiä vinkkejä (sivuja 320)

Myös ostin ompelukoneen, jolla olen korjannut lasteni vaatteita ja ommellut verhojen päärmeet, kunnes kone alkoi temppuilla joka kerta. Lankaa kertyi aina sen jalan alle (en muista enää ompelukoneen välineitten nimiä) ja sain tapella ja korjailla ja heittää lankaa roskiin. Jätin ompelukoneen vaatehuoneen lattialle pölyttymään muutamaksi vuodeksi, kunnes vuonna 2005  annoin "rikkinäisen" ompelukoneeni eräälle tuntemattomalle opiskelijapariskunnalle ja se opiskelijamies sai sen kuntoon ja ilmoitti siitä minulle. Ei kaduta koneen antaminen heille, vaan olin iloinen, että siitä koneesta oli iloa ja hyötyä heille. Ei pidä heittää hyviä tavaroita roskiin, vaan antaa ne kiertoon.

Onneksi on ystäviä, jotka ompelevat ja voin pyytää heitä ompelemaan jotain minulle. Opiskelukavereistani perusti juuri ompelimon Tampereelle ja sinnekin voin viedä vaikkapa iltapuvun, jota voitaisiin muokata uuteen malliin.

Eilen illalla mietin, mitä tekisin isoille farkkushortseille, jonka ostin pari kesää sitten, kun sitä ei voi heittää menemään. Muokkaanko siitä  hameeksi, mutta minullahan ei ole ompelukonetta. Kehtaanko pyytää ystävääni ompelemaan niistä shortseista hameeksi vai viitsinkö pyytää ompelukonetta lainaksi? Näitä ajatuksia pyörii päässäni. Missähän on muuten ratkoja?

1 kommentti:

  1. Ei se nyt niin paha juttu ole jos ompeluun hurahtaa. Ihan mukaansa tempaava harrastus...

    VastaaPoista

Kommenttisi julkaistaan tarkistuksen jälkeen.
Kiitos, kun kommentoit.