tiistaina, toukokuuta 26, 2015

Virkkausvaihde on päällä


Sunnuntailounaan vieraiden lähdettyä minut valtasi tyhjä olo, kun istuin sohvapöydän edessä ja sohvapöydällä ei ollut muuta käsityöhön liittyvää kuin puikkomitta, sakset ja päättelyneulat. Meni muutama päivä, kunnes päätin, että virkkaan koko kesän eli aikomukseni on kehittää virkkaustaitoani, sillä en ole kovin hyvä virkkaamaan. Tai olen oikeastaan laiska virkkaamaan ja taitoa riittää vain kirjallisten ohjeiden kanssa, virkkauspiirrokset eivät innosta virkkaamaan.

Aloitin siivekkään villatakin pienelle lapselle ja se on edelleen kesken, mutta aion tehdä valmiiksi tänä kesänä, koska sillä ei ole kovin kiire valmistua ja aion antaa sen lahjaksi loppukesästä.
Niin, minun piti ostaa kirjan joltain naiselta, jotta pääsisin virkkaamaan tätä villatakkia kirjan ohjeella, kun ihastuin tähän pienen lapsen villatakkimalliin netissä. Onnekseni tällä villatakilla on kirjallinen ohje. Kirja on siis Linda Permannin Virkkaa pikkuväelle ja tästä kirjasta en olekaan ehtinyt kirjoittaa blogitekstin.

Siivekäs villatakki

Kun Suuri Käsityö- lehden kesänumero 5 - 6/2015 tuli, ihastuin välittömästi tulppaanimattoon niin, että oli pakko harjoitella heti.
Harjoittelin siis 3 mm koukulla ja sinapinvärisellä Nalle-langalla 27 kerrosta (tulppaanimatossa on 32 kerrosta) ja tässä vaiheessa halkaisija oli 44 cm, jos jotakuta kiinnostaa tietää vaikka sohvatyynyn tuunausta ajatellen. Eikö olekin ihana malli ilman reunustakin? Ikäänkuin tuossa olisi sydämiä tulppaanien sijasta.
Harjoitusmalli on jo purettu ja minua harmitti, etten harjoitellut puuvillalangalla ja tehnyt loppuun asti. Olisin antanut sen harjoitusmalliln vaikkapa pöytäliinana äidille lahjaksi. Joskus myöhemmin ostan ontelokudetta ja virkkaan Marketta-maton tai tämän tulppaanimaton.


Tuon maton harjoittelumallin jälkeen rupesin virkkaamaan keittiö-/tiskiliinoja.


Tuon liinan ohje löytyy Dropsin sivuilta. Jos tuo malli ei innosta, niin täältä löytyy lisää malleja.
Kun liinoja oli tarpeeksi, aloitin virkkaamaan tawasheja ensimmäistä kertaa.

Virkkasin Kerällä-kirjan ohjeen avulla, mutta netistä löytyy ihan samanlainen ohje, jossa on kuvasarja, mikä helpottaa työtä.
Jotenkin tuntuu, ettei tuo bambupuuvillalanka lopu ikinä. Yhdestä kerästä riittää kaksi keittiöliinaa/tawashia. Tawashit on nyt ompelua vailla, siksi kuvia valmiista tawasheista ei ole. Niistä myöhemmin.
Tällä hetkellä virkkaan jotain isompaa työtä 7 veljestä-langasta ja värejä on kolme, kuten kuvasta näkyy. Tästä virkkaustyöstä kerron myöhemmin, kunhan olen saanut tämän virkkausprojektin valmiiksi ja tämän pitäisi valmistua ennen heinäkuun loppua.

Kun olen virkkaillut näitä toukokuun ajan, niin ajattelen nyt, ettei virkkaaminen olekaan tylsää enkä ole ehtinyt ikävöidä sukkien neulomista. Sukkatehdas saa pysyä edelleen kiinni syksyyn asti.

Virkkailemiseen ja aurinkoista kesää kaikille lukijoille!

1 kommentti:

  1. Kaunis tuo tulppaanimatto, en ole siitä kuvia nähnyt aiemmin. Itse tykkään enemmän virkkaamisesta kuin neulomisesta, mun pitäisikin ottaa neulomiskesä ;)

    VastaaPoista

Kommenttisi julkaistaan tarkistuksen jälkeen.
Kiitos, kun kommentoit.