keskiviikkona, elokuuta 31, 2016

Ihastuttava sukkakirja - Kauneimmat villasukat

Kauneimmat villasukat
Merja Ojanperä
Kustannusosakeyhtiö Moreeni 2016
sukkamalli Maalaisromanssi

Tänään tuli Merja Ojanperän ihastuttavaa sukkakirja ja vasta illalla pääsin selaamaan kirjaa kunnolla ilta-auringossa takapihalla. Sukkaneulootikona sormiani syyhytti jo katsellessani romanttisia, pitsisiä ja värikkäitä sukkia ja mietin jo erilaisia lankavalintoja ja -värejä tietyille sukkamalleille.

Alkusanoista selviää, että Merja on ollut ompelijana ja yrittäjänä ja hän viihtyy käsitöiden parissa. Hän pitää maalaisromantiikasta ja se näkyy jo sukissa ja sellainen näkyy myös vaatetuksessa ja sisustuksessa. Hän rakastaa myös eläimiä, erityisesti koiria ja itsellään on kolme pientä koiraa. Hän harrastaa hyväntekeväisyyttä ja neuloo sukkia, joita myy hänen valitsemansa kohteen hyväksi mm. eläintensuojeluun, lastenkotiin ja vanhainkotiin. Hän kertoo, että tämän kirjan malleja voi neuloa myytäviksi hyväntekeväisyyshuutokaupoissa ja lahjoitettaviksi hyviin tarkoituksiin.

Lyhenteet löytyvät heti kirjan alussa, eikä kirjan lopussa, mikä on minusta plussaa. Kaaviot ovat suuria ja selkeitä, joista pidän kovasti. Siitä iso plussa! Eipä ainakaan kaavioita tarvitse tiirailla moniteholasien kanssa.
Näihin ihastuttaviin sukkiin on mennyt mm. Novitan langat (7veljestä, Nalle, Niitty ja Ipana), Gjestalin langat (Janne ja Maija), Regiaa, Alizea, Teetee Sallaa, Lankavan Allia, Nordian Villeä, Fortissimaa ja Katiaa, myös helmiä ja nauhoja.
Kansikuvan Maalaisromanssi-sukat on neulottu 3,5 mm puikoilla Novita 7 veljestä-langasta, ja sukkien upeat kuviot näkyvät selkeästi jo kaukaa. Itse neulon enimmäkseen Nalle-langasta ja lankavarastostani saattaisi löytyä pari 7 veljestä -kerää tähän sukkamalliin, kun joskus aloitan tämän sukkamallin. 
Näiden ihastuttavien sukkien puikkokoot ovat 3, 3,25 ja 3,5 mm eli ei ihan ohuista langoista neulota, vaan keskipaksuista langoista. Sitä paitsi keskipaksut sukat lämmittävät myös jalkoja kuin vain keräävät katseita.

Jokaisen sukkamallin kohdalla Ojanperä kertoo, mistä asioista sukat saivat muotoja tai kuvioita, kun hän tekee näitä sukkamalleja. Enimmäkseen luontoon liittyvistä asioista mm. pellavapelto, perhosen siivet, jääkiteet ja paljon muutakin. Toinenkin harrastus selviää samalla: laulaminen, ja hän on laulanut kuorossa, siksi kirjasta löytyy Musikantti-sukat. Pidän Taivaan tuli -sukkamallista mallin ja myös nimen takia ja ihmettelin langan väritystä, mutta sukan nimi tuleekin aivan muusta kuin taivaantulien väreistä. Saatte lukea itse, mistä nimi on tullut ja itse aion käyttää taivaan värejä siihen sukkamalliin. Olenkin jo löytänyt pari värivaihtoehtoa tälle sukkamallille, pitää vaan käydä ostamassa ne lankakerät lankakaupasta. Muita suosikkejani ovat Illusia (pitkät harmaat pitsisukat), Keikkuvi, jonka takaa löytyy pöllömäiset yksityiskohdat, Maalaisromanssi ja Rustiikki.

Kirjan lopuksi hän kiittää koeneulojia, joista hän kertoi lyhyesti. Kirjan lopussa selviää myös mallien nimet, vaatemerkit, kuvauspaikat yms. Katsoin vielä toisen kerran ohjeet läpi, ja ne ovat selkeitä ja helppoja niin että neulojan on helppo tarttua puikkoihin ja lankakerään ja aloittaa sukan neulomisen hyvin kirjoitetun ohjeen parissa. Mallit vaihtelevat helposta vaativiin, mutta eiköhän niistä selviä hyvien ohjeiden avulla.

Ihastuttavia sukkia! <3 

sisällysluettelo
sukkamalli Rustiikki


sukkamalli Keikkuvi
Näetkö sinäkin jotain pöllömäistä? ;)
Taivaan tuli

5 kommenttia:

 1. Ompas somia sukkia. Tuon kirjan voisin vaikka hommatakkin itselleni.

  VastaaPoista
 2. Odottelen tässä postia, josko kirja tulisi tänään.

  VastaaPoista
 3. tahtoisin,,tahtoisin ,,tahtoisin kirjan itsellein,,tahtoisin,,tahtoisin sen vain,,tahtoisin,,tahtoisin ,,ihanat mallit itsellein ,,tahtoin,,,,,. <3

  VastaaPoista
 4. Tästä kirjasta tuli minun suosikki. Aamulla kun postiluukku kolahti ja kirja tuli, istahdin kahvikupposen kera tutkailemaan. Selaillessani kirja, niin usean sukan kohdalla tuli ajatus tuon ja tuon toteutan. Illusiat soveltaen on jo pyöröillä ja on myös minun suosikki, samoin maalaisromanttiset.

  VastaaPoista
 5. Hyvältä kirja näyttää. Pitänee laittaa korvan taakse ja katsastella ajalla paremmin =))

  VastaaPoista

Kommenttisi julkaistaan tarkistuksen jälkeen.
Kiitos, kun kommentoit.