torstaina, elokuuta 04, 2016

Uusi palmikkokirja - Uutta ilmettä palmikkoneuleisiin


Uutta ilmettä palmikkoneuleisiin
Cable left, cable right - 94 knitted cables
Judith Durant
kääntäjä Tuulia Salmela
Minerva Kustannus Oy 2016

Tänä kesänä olen tehnyt värillisiä käsityöprojekteja, takana on jo vihreä ja pinkki ja nyt on keltaisen värin vuoro. Juuri kun mietin, mitä tekisin keltaisista langoista, tänään tuli postissa uusi palmikkokirja, josta saattaakin löytyä sopiva palmikkomalli yhteen keltaiseen käsityöhön. Niistä värillisistä käsitöistä kerron erikseen myöhemmin, mutta nyt tähän kirjaan.

Olen neulonut palmikkoneuleita, enimmäkseen palmikkosukkia jo muutaman vuoden ja tämä palmikkokirja Uutta ilmettä palmikkoneuleisiin antaa uusia haasteita mm. kaksiväristen palmikoiden neulomiseen viidellä esimerkillä. Myös neulotaan palmikoita helmien kanssa, ja kirja opastaa oikein kuvasarjalla, niin että neuloja onnistuisi pujottamaan helmiä silmukoihin. Kun neulon palmikoita, käytän aina lyhyttä sormikaspuikkoa apupuikkona ja olen myös yrittänyt neuloa palmikoita ilman apupuikkoa enkä ihan onnistunut siinä. Kirjassa neuvotaan kuvien avulla, miten neulotaan palmikoita palmikkopuikon/apupuikon avulla ja myös ilman palmikkopuikkoa/apupuikkoa.
Muuten, jos kirjan avulla ei onnistu neulomaan palmikoita ilman apupuikkoa, niin netistä löytyy videopätkiä avuksi mm. Veera Välimäen opastuksella.

Ihan kirjan alussa neuvotaan kuvien avulla, kuinka palmikko kiertyy vasemmalle ja myös oikealle niin että aloittelija pääsee peruspalmikon saloihin ennenkuin kokeilee vaikeilta näyttäviä palmikoita,
Tämä on niin hyvä palmikkokirja, että tämä päihittää Lynne Wattersonin Palmikoita puikoilla -kirjan, minkä onnistuin ostamaan kauan etsimisen jälkeen viime jouluna. Nimittäin tähän palmikkokirjaan on otettu todella hyviä kuvia, joissa palmikot, kiemurat, punokset, nypyt, erilaiset täytekuviot erottuvat edukseen ja ohjeet ovat selkeitä ja helppolukusia. Lukuhelppouteen vaikuttaa varmasti kaikkien tuntema taitava neuloja, lankavärjääjä ja käsityökirjatekijä Tuulia Salmela taitavalla käännöksellään. Kirja on muutenkin sopivankokoinen (reilu A5 kokoinen) ja tämän on helppo napata mukaan jopa matkalle.

Piti vielä kurkata Googlesta, millainen Judith Durant on, sillä hän on neulonut yli 50 vuotta, on suunnitellut neulemalleja ja tehnyt myös muitakin käsityökirjoja kuin tämän. Tässä teillekin pari linkkiä. http://www.judithdurant.com/ ja englanninkielisestä palmikkokirjasta lukunäyte (alempana)Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi julkaistaan tarkistuksen jälkeen.
Kiitos, kun kommentoit.