tiistaina, syyskuuta 27, 2016

Game of Thrones -maraton ja sukat nimeltään Arya

Ohje Arya by Heidi Alander
lanka Roosanauhalanka väri 55
Langan menekki 63 gr
Puikot 2,5 mm

Elokuun lopulla mieheni vaihtoi liittymämuodon matkapuhelinliittymään ja sai HBO Nordic -kanavan ilmaisen katselun kuukaudeksi. Miestäni ei kiinnostanut sen kanavan tarjonta ja pyysi minua katsomaan, löytyisikö sieltä jotain minulle. Vilkaisin sinne ja innostuin heti, kun näin Game of Thronesin ilmestyneet kaudet eli kuusi kautta! Minulla on edelleen huikea ja suosittu tv-sarja katsomatta, vaikka olen hankkinut neljän kauden dvd- boksin viime keväänä ja se on edelleen avaamattomana ja televisiossa pyörii parhaillaan neljännen kauden uusintajaksot ja en ollut tallentanut niitäkään uusintoja. Päätin, että nyt on aika aloittaa Game of Thronesin katselumaratonin syyskuun ajan ja neuloa erilaisia sukkia television äärellä.

Elisa Viihde - HBO Nordic
Game of Thrones - kuusi kautta
avaamaton dvd-boksi sisältää 1 -4 kautta

Olin juuri ostanut lankaostosten yhteydessä yhden Knitpro Zing-pyöröpuikon 100 cm/2,5 mm testattavaksi ja aloin neulomaan miehelle sinisiä sukkia Drops Fabel-langasta varpaista varteen. Sukkien pitäisi valmistua syyskuun puoleen väliin mennessä, jolloin mieheni täyttäisi taas vuosia....


...kunnes seuraavana päivänä näin Titityyn jakaman julkaisun Facebookissa ja siinä julkaisussa hehkutettiin Heidi Alanderin uudesta sukkaohjeesta Arya.  "Hetkinen, Arya? Niin kuin Arya Stark, joka on tuossa Game of Thronesin tv-sarjassa. Ja tuota ihanaa ohjetta on pakko ottaa talteen", tuumasin ja hain samantien Roosanauha -lankavyyhdin lankalaatikosta ja vyyhtitelineen vaatehuoneesta. Voi ei, vyyhtitelineestä hajosi rautalanka, mutta ei hätää, vaatehuoneesta löytyi toinen, vanhempi vyyhtiteline, jolla kerin sitten jännittäen, kestäisikö sekin ilman ongelmia. Huomasin, että vanhempi vyyhtiteline kaipaa myös huoltoa eli uutta narua, jotta teline pysyisi kasassa ja pitäisi pyytää miestä hankkimaan rautalankaa, jotta voisin laittaa rautalankaa toiseen vyyhtitelineeseen. Elikkä vyyhtitelineiden huoltotyö on tiedossa, äh.


Kun olin jakanut vyyhdin kahteen kerään, vaivuin katselemaan Arya-ohjeen kuvia, luin ohjeen läpi ja mietin, milloin voisin aloittaa neulomisen. En voi aloittaa, kun miehelle pitäisi neuloa ne siniset sukat valmiiksi, ajattelin...


....kunnes houkutus oli LIIAN SUURI ja retkahdin, sillä muutaman tunnin päästä Titityyn fb-julkaisusta olin jo aloittanut sukkien neulomisen. Molemmat sukat samaan aikaan eri puikoilla, kun ei ollut vapaita pyöröpuikkoja 2,5 mm enkä uskalla neuloa yksi sukka kerrallaan, muuten joutuisin etsimään yksijalkaisen naisihmisen, jolle joutuisin antamaan vain yhden kauniin Arya -sukan. En uskaltanut ottaa yhden sukan syndrooman kontolleni. Pakko neuloa kaksi sukkaa samaan aikaan vuorotellen.


Game of Thrones eteni liian jännittävästi, etten pystynyt neulomaan mitään parin jakson aikana tai neljänkin, tai jopa kahteen päivään, mutta sukat kuitenkin edistyivät ja ihastelin välillä kantalappuja, joissa on "vauhtiraidat" ja mietin, näkyisivätkö ne raidat enää, kun sukat ovat jalassani. Kaipa ne raidat siliävät.


Ihastelin myös pyöreitä kantalappuja ja olen tehnyt sellaiset kantapäät yhden kerran ja huonolla/vaikealla ohjeella. Tämä pyöreän kantapään ohje on hyvä ja helppo, ja aion tehdä toistekin.

Taas pidin taukoa näiden sukkien kanssa, sillä halusin keskittyä kunnolla Game of Thronesin viidenteen kauteen ja välillä katsoin sängyssämme peiton alla enkä aina sohvalla sukat sylissäni. Pelkäsin, etten ehtisi katsoa kuudennen kauden, koska en katsonut tätä sarjaa muutamaan päivään, enkä myöskään neulonut näitä sukkia viiteen päivään ja katseluaikaa oli vielä 6 päivää, kun viime viikonloppu alkoi. Viikonlopun aikana neuloin Arya -sukat valmiiksi ja samaan aikaan pääsin kuudennen kauden loppuun. Tunsin voitonriemua! Ehdin ja hyvissä ajoin! Odotan jo innolla seuraavia kausia ja ihmettelen, miksen ole katsonut aikaisemmin. Parempi myöhään kuin ei koskaan. Nyt tiedän, mistä puhutaan, kun keskustellaan Game of Thronesista. Mutta näihin sukkiin.


Tämä sukkamalli Arya on helppo, vaikka oikeat silmukat ja palmikko-silmukat neulotaan kiertäen, paitsi pitsiosuudessa vain yhdessä kavennuskohdassa ja siksi näihin sukkiin on mennyt vähän enemmän aikaa kuin normaalisti. Kun neuloo yhden mallikerran, niin muistaa mallikerran jo ulkoa. Varresta ja myös jalkaterästä vähensin yhden mallikerran eli sukissa on vain 10 mallikertaa, ja ohjeessa on ilmeisesti 12 mallikertaa, en ole ihan varma. Roosanauha -lanka sopii myös tähän sukkamalliin. Kaikki palmikot neulottu oikein, ei yhtään väärin neulottuja palmikoita, ihmettelen jälkeenpäin, vaikka neuloin näitä palmikoita jännittävien GofT-kohtausten aikana, myös surullisten kohtausten aikana niin että apupuikkokin tippui silmukoilta, kun olin niin uppoutunut tv-kohtaukseen tai koukuttavaan sarjaan.
Opin jotakin uutta, vaikka olen neulonut sukkia jo kuusi vuotta: silmukoimaan sukankärkiä. Jes! Osaan minäkin silmukoida sukan kärjet, jesh. Apu löytyi viime perjantaina tulleesta sukkakirjasta, joka tuli niin oikealla hetkellä, ja tästä uudesta suomalaisesta sukkakirjasta kerron seuraavassa postauksessa.

Kantapään kautta - suomalainen sukkakirja

Vielä pari kuvaa, joissa näkyy silmukoitu sukan kärki. Sukan kärki on sen näköinen kuin olisin neulonut varpaista varteen, mutta ei. Aiemmin yritin silmukoida, monta kertaa ja aina jätin kesken, kun ei siitä tullut mitään ja opettelu siirtyi aina tuonnemmaksi ja tuonnemmaksi. Nyt oli hyvä tilaisuus opetella ja tunsin taas onnistumisen iloa.Mitä nyt Game of Thronesin jälkeen? Olo on tyhjä ja koukuttava tunne on hävinnyt. Syyskuun ajan Elisa Viihde-verkkotallennus on tallentanut lisää elokuvia, tv-sarjojen jaksoja ja uusia tv-sarjoja sillä välin, kun olin Games of Thronesin maailmassa. Nyt minulla on jotain katsottavaa ja palaan keskeneräisiiin neuletöihin. Toivottavasti ei nyt tule ihania neuleohjeita vastaan vähään aikaan, varsinkin sukkaohjeet, jotka vievät minut helposti mennessään.

Minua odottaa ainakin Jana's hat -malllinen pipo, minkä aloitin tänään vaikka tiesin liian hyvin, että vaalea BC Garn Semilla -lanka ei riittäisi ja tätä lankaa ei ole saatavilla Tampereella enkä viitsisi tilata yhden kerän jostain lankakaupasta. Saa nähdä, riittääkö vaalea lanka vai joudunko odottamaan kädentaidot -messuille asti. Sieltähän ostin nämä kaksi kerää kympillä.

Jana's hat
BC Garn Semilla

Niin, minua odottaa edelleen ne siniset sukat kesken. Mieheni on saanut odotella... 

1 kommentti:

Kommenttisi julkaistaan tarkistuksen jälkeen.
Kiitos, kun kommentoit.