tiistaina, marraskuuta 08, 2016

Otsot


jalan koko 43
neulottu 3 mm Knitpro Karbonz-puikoilla
langanmenekki
harmaa 66 g
viininpunainen 37 g


Kun sain yhteistyönä Kaupunkilangalta sylin täydeltä sukkalankaa kuukausi sitten, tiesin heti, mitä neuloisin ensimmäiseksi. Puikkomaisterin sukkakirjasta Otsot/Otso-sukat miehelleni. Sukkamalli näyttää vaikealta, mutta se on loppujen lopuksi helppoa, kun tässä mallissa nostellaan vaan silmukoita joissakin kohdissa, jotta syntyisi neliömäisiä kuvioita. Neulotessa neulepinta kohosi kupliksi, mutta sukat jalassa pinnat eivät enää kuplinut. Kantapää on ristiinvahvennettua ja pidin pyöreästä kantalapusta ja taaskaan en ollut ihan tehnyt sellaista pyöreää kantalappua. Kuinka monta erilaista pyöreää kantalappua tehdäänkään....
Pidin myös siitä, ettei kantapään takia tarvinnut napsia toista lankaa poikki, sillä puikkojen vaihtokohta oli sivulla eikä takanapäin. Näin säästyy langan katkaisemiselta. Tässä mallissa päätellään sukankärkeä silmukoimalla ja minä tietenkin innostuin siitä, sillä olenhan oppinut silmukoimaan neulalla viime syksynä.
Voisin tehdä itselleni nämä Otsolinat, kuten Puikkomaisteri kutsuu naisten sukkia tällä nimellä. Kirjassa hän kertoo, että naisten sukkiin on sama silmukkamäärä, kunhan ottaa vaan ohuemman sukkalangan ja ohuemmat puikot esiin.

Lankana olli lankauutuus Kaupunkilanka Rotvalli, joka on sukkalanka (75 % villa, 25 % polyamidi, 100 g/260 metriä) ja värejä on tällä hetkellä ainakin 16. Ensivaikutelmani langasta:
Lanka ei ollut kovin pehmeä, eikä kuitenkaan inhottavan karkea vaan sellainen miellyttävä sukkalanka, niin kuin muutkin sukkalangat. Minulla on yleensä siisti käsiala, mutta tällä langalla tulee aika siistiä neulontajälkeä eikä ole ollut sellaisia kohtia, että lanka olisi ollut paksumpi tai ohuempi, vaan langan paksuus on ollut yhtä tasaista koko ajan.
Langanpäät löytyivät aina helposti kerän sisältä, sillä minulla on tapana aloittaa kerän sisältä eli ei ole tarvinnut tunkea sormea kerän sisään ja tuoda langanpään möykkyineen ulos vaan langanpää roikotti joskus kerän ulkopuolella ulkona tai se pilkisti kerän sisällä, kun vaan kurkkasi sisään. Yksivärisistä keristä aloitan heti kerän sisältä ja monivärisiset kerät kerin ensin langankerijällä uusiksi keriksi, jotta tietäisin, onko yhtään solmua tai lanka mennyt poikki. Käyttäisin Rotvalli-lankaa jatkossakin. 

Sukat valmistuivat aika nopeasti, mutten saanut kuvattua niitä mieheni jaloissa kuin vasta tänä iltana, ja päätin lahjoa miestäni suklaamannapuurolla, jotta hän makasi kylläisenä sohvalla siksi aikaa, kun hän katsoi Netflixia ja minä kuvasin näitä sukkia hänen jaloissaan iltavalaistuksessa. Päivävalaistus olisi ollut parempi, mutten viitsinyt vaivata häntä heti työpäivän päätteeksi." Nyt kulta, voisit seisoa tuon jakkaran päälle vähäksi aikaa, kun otan näitä sukkakuvia nettiin."
Mies pysyi hiljaa koko kuvauksen aikana, joten suklaamannapuuro teki tehtävänsä. Nyt hän on unten mailla, kun kirjoitan tätä tekstiä. Kiitos hänelle jalkaposeerauksesta. <3

11.11.2016
Mieheni päätti lahjoittaa nämä sukat omalle isälleen ensi sunnuntaina, koska miehelläni on monta villasukkaparia ja hänen isällään on vain yhdet villasukat.2 kommenttia:

Kommenttisi julkaistaan tarkistuksen jälkeen.
Kiitos, kun kommentoit.