keskiviikkona, syyskuuta 02, 2015

Saumattomat neuleet

Saumattomat neuleet 
Anna Verschik
2015
Moreeni

Vihdoinkin tuli suomenkielinen neulekirja, kun Annalta on tullut aiemmin kaksikielinen kirja (Õmblusteta kudumine - Seamless Knitting 2013) eli siinä kirjassa on tekstit sekä viroksi että englanniksi.

Tämä on hänen ensimmäinen neulekirjansa, jossa hän esittelee, kuinka neulotaan saumattomat neuleet ylhäältä alas ja poikittain.
Hän myös opastaaa meitä neuleiden rakenteisiin ja muuntelumahdollisuuksiin.
Kirjan avulla voimme opetella suunnittelemaan itse saumattomia neuleita ja hän kertoo kirjassaan, mitä hyviä puolia on saumattomissa neuleissa.
Kuulostaako hyvältä? Itselläni on muutama neule kappaleineen edelleen laatikoissa ja niitä pitäisi ommella yhteen ja inhoan ompelemista. Harkitsen jopa valmiiden neulekappaleiden purkua ja aloittaa uusia neuleita saumattomasti. Saumattomat neuleet mahtuisivat päälleni hyvin kuin perinteiseen tapaan neulotut neuleet eli alhaalta ylös neuleohjeiden mukaan ja jälkeenpäin niitä on vaikeampi muokkailla. Eikö vain? Muotoon neulottu vaate tulee kerralla valmiiksi, kun ei tarvitse ommella.
Kirjassa on 15 muotoon neulottua vaatekappaletta: hameita, puseroita, takkeja ja mekkoja.

Visuaallinen neulehakemisto, josta pidän.
15 neuleohjetta S - XL -kokoisille naisille
Anna esittelee yksityiskohtia huolella ja neulekaaviot ja kuvat ovat niin selkeitä, että niitä on helppo ymmärtää. Neuleohjeetkin on jaoteltu eri vaiheisiin, että niitä on helpompaa seurata, kun edetään neulomisessa.


Pidän villatakeista ja minulla on nytkin ylläni kaupasta ostettu villatakki päällä.
Olisi kiva kokeilla tätä mallia, kun ei tarvitsisi ommella yhteen. 


Pidän myös hameista, mutten niin lyhyistä kuin tästä hameesta, joka on neulottu poikittain. Leveyttä voisi lisätä niin, että siitä tulisi sopivanpituinen hame itselleni.Suosittelen tätä innostavaa neulekirjaa,
jos haluaa päästä neulekappaleiden yhteenompelemisesta eroon.

Kirjan neulekuvia löytyy Raverlysta KLIK!
Annan Ravelryn sivu, josta näkee muitakin neuleita kuin vain kirjan neulekuvia. KLIK!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi julkaistaan tarkistuksen jälkeen.
Kiitos, kun kommentoit.