tiistaina, syyskuuta 29, 2015

Unelmien silmukat -kirja

Unelmien silmukat - haaveista sukiksi
Pirjo Iivonen
Moreeni

2015

Moreenilta on tullut toinen suomalainen sukkakirja tänä syksynä ja tietenkin halusin tämän kirjan, koska neulon enimmäkseen sukkia ja vähemmän muita neuleita. Suomalaiset ovat kovia neulomaan sukkia, sen olemme aina tienneet, vai mitä.

Huomasitte varmaan Instagramista, että näytin tätä kirjaa siellä ja otin jopa lyhyen videopätkän tästä kirjasta.

Ihminen, joka rakastaa luontoa ja sukkien neulomista, ihastuu varmasti tähän sukkakirjaan, sillä kirja on täynnä kauniita luontokuvia, joissa sukkia esitellään esteettisesti. Pirjo Iivosen perhe harrastaa veneilyä ja siksi sukkia esitellään myös veden äärellä.

sisällysluettelo

Kirjassa on 21 sukkamallia, joista 12 on esillä Ravelryssa ja sieltä voitte katsoa, millaisia sukkia hän on tehnyt. Linkki 12 kuvan sivulle

Kirjan alkusanoissa Pirjo Iivonen kertoo, miten silmukat syntyvät hänen puikoille. Ei pelkästään näkemänsä perusteella vaan myös tuoksuista, unelmista, muistoista ja tunnelmista. Esimerkiksi Vaahtokarkkiunelmia-sukkamalli tulee jäätelön ja vaahtokarkkien makumaailmasta.

Jokaisen sukkamallin kohdalla hän kertoo, millaisista tuntemuksista sukat syntyvät
Joissakin sukkamalleissa Pirjo esittelee piirroksin, miten luodaan silmukoita, kun neulotaan joko varresta tai varpaista. Myös uusia tekniikoita mm. kuvioraitojen virkkausta hän esittelee piirroksin. 
Pirjo on hyödyntänyt tyttärensä Pinjan piirtämistaitoja, sillä ne tekniikkapiirrokset ovat tyttärensä käsialaa.

Lopuksi Pirjo esittelee koeneulojia lyhyesti ja ihan viimeisenä sivuna on lyhenteet, joiden alla Pirjo kertoo, että muut silmukat ja tekniikat kerrotaan erikseen ohjeissa.

Jos haluat seurata Pirjon unelmointia seuraavista sukista, kannattaa kurkata Pirjon blogista, onko hänellä toinen kirja mielessä. Siellä Pirjo myös kertoo ensimmäisestä kirjastaan.
Kirjan tekijät ja koenulojatKun olin lukenut kirjan, niin aloin pohtimaan, miten suhtaudun luontoon ja sen kauneuteen.
Ihan lapsesta lähtien olen tykännyt olla luonnossa, mutta koiraihmisenä aloin kiinnostua enemmän luonnon kauneudesta eri sääolosuhteissa kaikkina vuodenaikoina. Rakastan talvea ja syksyä, mutta kyllä kevät ja kesä ovat kauniita vuodenaikoja. Koiraihmisenä myönnän, että ilman koiraani en olisi kiinnittänyt huomiota luonnon kauneuteen vaan olisin kulkenut katse maassa tai eteenpäin enkä olisi haistellut erilaisia luonnontuoksuja. Esimerkiksi viime viikolla koiralenkillä sateisena päivänä huomasin, että maassa on myös pikkurillin (pikkusormen) pituisia etanoita ilman koteloita, eikä vain eripituisia kastematoja.
Tänä päivänä kaikki luonnon tuoksut tuovat mieleen mukavia muistoja ja myös kaipuuksia.
Tämä kirja saa minua, joka olen syys- ja talvi-ihminen, kaipaamaan jo seuraavaa kesää.

Mutta hei, joko teillä on sukkia puikoilla ja mitä sukkia? 

Itselläni on nämä syksyiset polvisukat tulossa Novitan sukkaohjeella. Kunhan saan toisen sukankin valmiiksi, niin valitsen yhden sukkaohjeen tästä Unelmien silmukat-kirjasta.


3 kommenttia:

 1. Tosi kivoja sukkia tuossa kirjassa ja näköjään myös puikoillasi. Mulla on menossa kirjoneulesukat Upeat kirjoneulesukat- kirjasta, kirjoittaja Madeline Weston.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mikä niistä malleista? Minun puikoilla on jo Manteliset -sukat ja ne ovat odottaneet päättelyä jo muutaman kuukauden.

   Poista
 2. Olipas mukava lukea mietteitäsi kirjasta.
  Nautinnollisia neulontahetkiä :)

  VastaaPoista

Kommenttisi julkaistaan tarkistuksen jälkeen.
Kiitos, kun kommentoit.