torstaina, lokakuuta 06, 2016

Insjö -sisälaukku käsityöihmisellekin?


http://bag.insjo.com/bag/?tt=16988_12_138850_&r=%2F

Siitä on jo vuosi, kun Insjö lähetti tämän sitruunankeltaisen Insjö -sisälaukun testattavakseni (blogiyhteistyö Insjön kanssa), sillä käsityöihmisenä olin miettinyt aika usein, miten kuljettaisin käsityötarvikkeitani kuin aina vaan peruskasseissa. Millaiseen laukkuun tai kassiin pakkaatte käsityötarvikkeita, jotka otatte mukaan, kun lähdette matkoille?

On kahdenlaisia sisälaukkuja ja minulle tullut sisälaukku on isompi laukkumalli Saimaa bagINbag ja pienempi sisälaukku on nimeltään Inari bagINbag, johon mahtuu vähemmän tavaraa. Aion joskus ostaa sen pienemmän sisälaukun. 
Tämän isomman sisälaukun sisältä löytyy monta pikkutaskua ja yksi vetoketjutasku. Ulkopuolelta löytyy lisää taskuja (kolme pientä taskua edestä ja yksi iso tasku nepperilla takaa) sekä rinkula, mihin voi kiinnittää avaimet, avainrinkula löytyy muuten sisäpuoleltakin.

Laukun väri tuli yllätyksenä ja ensin en tykännyt siitä, mutta totuin pian pirteään väriin, sillä nyt ajattelen, että se on hyvä huomioväri, joka löytyy helpommin, erottuu tavaroiden joukosta paremmin ja erottuu myös tummassa laukussa/repussa. Sitäpaitsi tämä sitruunankeltainen sisälaukku tuo aurinkoa/piristystä tylsään päivään, harmaaseen syksyyn tai pimeään talveen.
Jos et pidä keltaisesta väristä, Insjö-sivuilta löytyy ainakin 10 muuta väriä eli kannattaa kurkata sinne, jos sieltä löytyisi mieluinen väri Sinulle. 

http://bag.insjo.com/bag/?tt=16988_12_138850_&r=%2F

Nettisivuilta mm. blogeista, facebookista ja instagramista näen, miten naiset siirtävät näitä pieniä sisälaukkuja laukusta laukkuun ja niissä sisälaukuissa on yleensä henkilökohtaisia tavaroita mm. meikkejä, puhelin lompakkoineen ja avaimineen, hiustarvikkeita yms ja käsityöihmisenä kiinnostuin tästä sisälaukusta, miten tämä toimisi käytännössä käsityötarvikkeiden kanssa.http://bag.insjo.com/bag/?tt=16988_12_138850_&r=%2F

Vuoden kokemuksen jälkeen olen sitä mieltä, että tämä on tosiaankin kätevä laukku, sillä minun ei tarvitsisi joka kerta kerätä käsityötarvikkeita ja pakata ne johonkin peruskassiin ja lähteä reissuun tai visiitille tai sairaalaan. Vuoden aikana olen oppinut niin, että palautan tietyn käsityötarvikkeen takaisin tähän sisälaukkuun, jotta laukku olisi aina lähtövalmiina. Yhdellä silmäyksellä näen paremmin sisälaukusta, onko kaikki tarvittavat käsityötarvikkeet mukana ja pienet tarvikkkeet ovat omissa taskuissaan, eivätkä laukun pohjassa, josta löytyy isommat tarvikkeet. Silloin, kun käytin vielä peruskassia, aina piti kaivaa tarvikkeet esiin ja katsoa, puuttuiko jokin tarvike ja oliko kaikki mukana. Nyt ei tarvitse kaivaa niitä esille, kun käytän tätä sisälaukkua.
Olen opettanut miestäni tunnistamaan tämän keltaisen laukun, jotta hän tietäisi napata tämän laukun mukaansa, kun lähtisi tapamaan minua sairaalassa, jonne olisin joutunut äkillisen sairaustapauksen vuoksi ja sellaisia sairaalareissuja tulee olemaan tulevaisuudessakin. Käsityölaukku sisälaukkuna on suuri pelastus minulle matkoilla ja myös sairaalassa, sillä olisin pulassa, jos jokin käsityötarvike puuttuisi ja kaikki löytyvät juuri tästä sisälaukusta. 

http://bag.insjo.com/bag/?tt=16988_12_138850_&r=%2F

Katsotaanpas, mitä tästä sisälaukusta löytyy tällä hetkellä. Eihän minun tarvitse kertoa, mitä sieltä löytyy, kun nuo käsityötarvikkeet ovat tuttuja teille käsityöihmisille. Vai tarvitseeko minun kertoa?


Sisälaukkuun mahtuisi vielä enemmän, jos ei olisi keskeneräinen neuletyö sullottuna, mutta laukusta löytyy sukka- ja pyöröpuikkoja, puikkomitta, mittanauha, erilaisia ompeluneuloja, nuppineuloja, sakset, silmukkamerkkejä, käsivoidetta ja pieni penaali, jossa on erikokoisia virkkuukoukkuja.


Miten kuljetan tätä sisälaukkua? Tänä päivänä en ole vielä tarvinnut oheistuotteena olevaa Leather Shoulder Strap- olkahihnaa, jonka voin tilata joskus myöhemmin, kun koen sen tarpeelliseksi eli silloin, kun haluan kantaa laukkua olalla.
Tällä hetkellä käytän mieluiten viime jouluna joululahjaksi saatua Kånken-reppua, johon olen aina pakannut tämän sisälaukun, joka mahtuu hyvin reppuun vaakatasossa eli kertaakaan ei ole tarvinnut laittaa sisälaukkua pystyasentoon, vaan aina vaakatasoon. Näin käsityötarvikkeet pysyvät paikoillaan.
Olen myös päättänyt, että repusta löytyy sisälaukun lisäksi muutama käsityökirja valmiinakin, kun vaan muistan päivittää tarpeelliset käsityökirjat reppuun ja mieskin muistaa napata tämän repun ja keltaisen sisälaukun mennessään. Pitäisi vielä kouluttaa miestä nappaamaan muutaman lankakerän lankalaatikoista tai minä voisin sulloa pari lankakerää tähän sisälaukkuun valmiiksi.

Loppujen lopuksi tämä on kyllä kätevä sisälaukku käsityötarvikkeillekin, ei liian iso eikä liian pieni ja tuli tarpeeseen.


1 kommentti:

  1. Onpahan näppärän oloinen - ja niin kauniin keltainen. Oikea syksyn väripläjäys <3

    VastaaPoista

Kommenttisi julkaistaan tarkistuksen jälkeen.
Kiitos, kun kommentoit.