maanantaina, lokakuuta 17, 2016

Neljäs Roosa-syksy Tampereella

Siitä on jo lähes kuukausi, kun neljäs käsityöaiheinen Roosanauha-syksy alkoi ympäri Suomea, Taito Shopeissa ja taitokeskuksissa. Kuten arvonnan yhteydessä selvisi jo, että menin Tampereelle heti ensimmäisenä päivänä katsomaan, miten kauniisti Pirkanmaan Taito Shop olisi koristellut näyteikkunaa kuten joka syksy.
Kun pääsin perille, hämmästyin, että näyteikkunalla ei ollut muuta kuin lankoja. Ei yhtään sukkia, lapasia tai jotain, mikä sisältyy neljänteen ohjekuvastoon. Vain yksi ikkuna oli koristeltu, langoilla.


Pienen järkytyksen jälkeen menin sisälle katsomaan, mitä sisältä löytyisi ja siellä oli yksi pöytä kuten joka syksy, mutta valikoima yhä samanlainen kuin aikaisemmin, mutta tällä kertaa vain lankaa, ennestään tuttuja sukkia ja uusia ohjekuvastoja. Piti kurkata heti ohjekuvastosta, mitä neuleita siinä oli. Vaikka mitä, eikä vain sukkia ja lapasia. Petyin taas. koska odotin, että ohjevihkosessa olisi vain sukkia ja lapasia, mutta siinä oli laidasta laitaan. Ihmettelin, missä ohjekuvaston neuleet olivat ja menin alas katsomaan ja sielläkään ei ollut muuta kuin lankaa, ohjekuvastoja. lapaspaketteja ja sukkapuikkoja.



Päätin mennä samantien Verkarannan käsityöntaloon ja olin varautunut siihen, että sielläkään ei olisi mitään muuta kuin lankaa, ohjekuvastoja ja sukkapuikkoja. Verkarannan edessä odotti tupsupallonauha toivottamassa kävijöitä tervetulleiksi. Kaidepylväät oli koristeltu myös neuleilla ja nappasin kuvia vain kolmesta neuleesta. Saatte mennä katsomaan, millaisilla neuleilla loput kaidepylväät oli koristeltu. 


Mutta ennen kuin mennään sisään, tuota pensasta saa koristella rusetilla, kun vaan käy sisällä kertomassa, että haluaa tehdä rusetin ja siellä annetaan tarvikkeet ja paikan päällä tehdään ja sitten koristelemaan pensasta. Kun kävin siellä, minulla ei ollut aikaa jäädä tekemään ja toivon, että kävitjät ovat tehneet rusetteja ja koristelleet tuota pensasta kauniisti käyntini jälkeen.


Kun astuin sisään, huokasin helpotuksesta, sillä näin heti ohjekuvaston neuleet seinällä, lankahyllyn yläpuolella.


Sieltä ostin ne langat ja ohjekuvastot arvontaa varten ja katselin ympärilleni ja huomasin, että kahvila on kadonnut viime kesän muutoksen myötä. Tältä se näyttää nykyään ja sieltä löytyy vielä enemmän, mitä kuvat kertovat. Kannattaa käydä siellä.


Jälkeenpäin kuulin naisilta, miten iloisia he ovat tästä neljännestä ohjevihkosesta, sillä he eivät halua neuloa vain sukkia ja lapasia vaan ihan muuta kuten pipoja, kaulaliinoja yms. Siitä tulin iloiseksi, että ohjekuvasto ei olekaan pettymys kaikille. Ehkäpä virkkaan laukun itselleni tai neulon pipon.
Joko teillä on ohjekuvasto tai oletteko jo ostaneet roosanauha-lankaa? Ne ovat myynnissä vielä lokakuun ajan ja myös lokakuun jälkeen.

Ohjekuvasto nro 4

2 kommenttia:

  1. Juurikin tänään ostin ohjekuvaston. Odotin myös sukkia ja lapasia, mutta yllätyin positiivisesti, että oli muutakin. Itse ainakin aion tehdä joko Marenki tai Mette -kaulurin. Siihen on myös lanka ostettu valmiiksi :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oh, kiva kuulla, että siiä ohjekuvastosta on jotain tekemistä sinulle ja olet ostanut jo lankaa sitä varten.

      Poista

Kommenttisi julkaistaan tarkistuksen jälkeen.
Kiitos, kun kommentoit.