maanantaina, lokakuuta 17, 2016

PItkästä aikaa Tampereen Lankamaailmassa


Tampereen Lankamaailma

Lähes seitsemän käsityövuoden aikana Tampereen Lankamaailmassa on tullut käytyä liian harvoin, sijainnin takia, koska se sijaitsee Länsi-Tampereella ja asumme Lempäälässä, jo viisi vuotta ja kun asuimme Ylöjärvellä kaksi vuotta, kävin vain pari tai kolme kertaa. Nyt viimeisestä käynnistä on kulunut jo aikaa, ehkä kaksi tai jopa kolme vuotta. En todellakaan muista mitään viimeisestä käynnistä ja mieheni muisti jääneensä autoon odottamaan sillä välin, kun kävin nopeasti hakemassa jotain, mutten vaan muista, mitä hain.

En olisi lähtenyt lankaostoksille viime lauantaina, ellei mieheni olisi pyytänyt minua kyyditsemään häntä Länsi-Tampereelle, Lielahteen asti. Hän ei nääs tykkää käyttää busseja eikä kuulemma osaa kulkea yksin bussilla Lempäälästä Tampereen Lielahteen ja vaihtaa busseja. ;)
Viime tiistaina mieheni kysyi näin:
"Olisitko menossa Tampereelle vaikkapa elokuviin tai shoppailemaan ensi lauantaina?" ja toivoi minun kyydittävän häntä Tampereen Lielahteen.
Vastasin, että voin mää käydä Tampereen Lankamaailmassa, joka on Lielahdesssa, pitkästä aikaa ja mieheni siitä innostui (kyyti varmistettu!). Hän jopa tarjoutui tulemaan kanssani lankakauppaan, ilmeisesti kiitokseksi ja olin varma, ettei mies astuisi lankakaupan ovesta sisään, vaan jäisi autoon odottamaan.

Olin jälleen väärässä, sillä mies tuli kanssani ihan sisälle asti, ja ehdimme sinne 23 minuuttia juuri ennen kuin Lankamaailma menisi kiinni. Hän ihmetteli lankakaupan kokoa ja kysyi, onko tämä suurin lankakauppa Tampereella. Mutistin nopeasti, että jotain sinnepäin ja minulla oli kiire katsella lankoja nopeasti ennen kuin kauppa menisi kiinni. Moni neuloja suositteli ostamaan Ville-lankaa ja Ville-lanka oli tarjouksessa 3 kerää/10 euroa, ja katselin kyllä niitä keriä ja hypistelin ja päätin jättää hyllylle ja katsella muita lankoja.

Ehdin huomata, että Lankamaailmasta voi ostaa valmiita sukkia (kai koneneulottuja) ja hinta on muistaakseni 11,90 euroa/sukkapari, mutten katsonut, ovatko kaikki samanhintaisia, mutta yhdellä sivulla kaikki sukat maksoivat 11,90 euroa, kolmella sivulla olevien sukkien hinnoista en siis tiedä.20 minuutin aikana en ehtinyt katsella lankahyllyjä kunnolla enkä ehtinyt ottaa paljon kuvia, mutta ehdin napata nämä langat mukaan: kaksi kerää Onionin Nettle Sock , yhden Schoppelwollin Laceball 100 -kerän ja kaksi kerää Cewecin Trinidad superwash (lankahyllyn lapussa luki uutuus) ja onnekseni myynnissä oli vielä tämä Modernit klassikot -ohjekuvasto, joka ilmestyi jo syksyllä 2014. Puikkovalikoimakin jäi katsomatta lähempänä, mutta ehdin napata kuvan siitä kassajonossa.


Ennen kuin menin kassalle, etsin miestäni, joka oli kadonnut ja hetken aikaa etsittyäni löysin hänet istumassa pehmeässä nojatuolissa. Onneksi on tällainen tuoli, johon mies oli voinut istuutua odottamaan.

miehen kasvot retusoitu
Kassalla miehelleni selvisi, mitä käsityöharrastukseni maksaa, mutta mies ei sanonut sen enempää kuin vain summan hämmästyksestään (tai järkytyksestään), että noin paljon maksoi pieni ostokseni. Jos mieheni olisi saanut näyttää tunteensa vapaasti lankakaupassa, hän olisi tehnyt samoin kuin allaolevassa kuvassa, mutta onneksi hän pysyi rauhallisena. (kuva lainattu netistä)

Täytyy varata enemmän aikaa seuraavaan Lankamaailma-käyntiin (ties milloin), jotta voisin katsella lankoja rauhassa lähemmin ja myös katsoa puikkovalikoiman läpi. Olen kyllä katsellut Lankamaailman verkkokaupan sivuja ja olisin voinut myös tilata eri lankoja ja puikkoja verkkokaupasta, mutta minulla ei ole tapana ostaa lankaa verkosta vaan aina paikan päällä. Olen kyllä tilannut lankoja aiemmin muista lankakaupoista, mutta vain pari-kolme kertaa ja sellaisia lankoja, mitä olen käyttänyt aikaisemmin. Minun on vaan pakko hypistellä lankoja ennen ostospäätöstä. Myös lankojen värejä pääsee näkemään paremmin paikan päällä kuin verkkosivuilla ja lankojen värien sävyt voivat olla erilaisia verkkosivulla juuri väriasetusten takia ja sen huomaa kyllä paikan päällä, ettei ollutkaan ihan verkkosivulla olevan värin mukainen. Olette varmaan huomanneet saman asian. Huomasitteko myös, että Lankamaailman verkkokaupan kaikki langat eivät maksa saman verran kuin paikan päällä? Joku huomasi ja kertoi siitä minulle aiemmin. Kotona huomasin ostoskuitista, että Schoppelwolle-kerä on pikkasen kalliimpi 13,50 euroa  kuin verkkokaupassa 12,90 euroa.

Kun kirjoitan tätä tekstiä, huomasin samalla, että Lankamaailma juhlii 30 vuotta tämän viikon ajan ja sen kunniaksi on upeita tarjouksia. Yritän olla tilaamatta, vaikka sieltä voi tilata yli 30 euron edestä postikuluitta tämän viikon ajan.

Etusivulla oleva mainos
  • Saat synttäriviikolla 16.-23.10. yli 30 euron ostoksesta/tilauksesta lahjaksi Lankamaailma-puikkomitan, 1 etu/asiakas (puikkomittoja on jaossa 200 kpl/myymälä). 
  • Lähetämme yli 30 euron tehdyt tilaukset Lankamaailman verkkokaupasta toimituskuluitta (tilaukset tehty klo 7.00 16.- klo 24.00 30.10.)
  • Tuotteita on rajoitetusti ja tarjoukset ovat voimassa 23.10. asti
**********
Mitähän tekisin näistä langoista, mutta mietin sitä myöhemmin, sillä minun täytyy saada muut neuleprojektit valmiiksi, ja tuosta ohjekuvastosta nappaan yhden ohjeen pian neulottavaksi.

ostoskassin sisältö

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi julkaistaan tarkistuksen jälkeen.
Kiitos, kun kommentoit.