lauantaina, syyskuuta 20, 2014

Käsityökirjahamsteri

Kyllä kirjahyllystäni huomaan, että olen varsinainen kirjahamsteri käsityökirjojen suhteen, mutta kirjoja ei ole koskaan liikaa, vai mitä. Suurin osa niistä on hyödyllisiä kirjoja, joista voi saada uusia ideoita. Jos neulontahimo iskee keskellä yötä, kirjat odottavat hyllyllä eikä tarvitse mennä tietokoneelle katsomaan internetistä, mitä ohjeita löytyisi.

Ennen kuin lähdin pitkälle blogitauolle, ehdin hankkia neljä kirjaa viime tammikuussa. Jo neljä! Ikään kuin hankkisin kirjan joka viikko. Silloin ajattelin, että toivottavasti vuoden loppuun mennessä minulla ei olisi 52 kirjaa, vaan ehkä 30 kirjaa tai kenties 20. Rupean nyt laskemaan kuvien avulla, montako olen hankinnut tammikuusta elokuuhun. Kuitenkaan en esittele jokaista kirjaa erikseen, kun se olisi suuri urakka. Linkitän kuitenkin kirjojen sivuille, joista voitte katsoa tarkemmin. Nuo neljä ensimmäistä kirjaa olen esitellyt aiemmin täällä.

Neljä kirjaa tammikuulta ja ne olen esitellyt aiemmin
Seuraava kuva on Juju-kerhon kuukausikirjoja ja kahta niistä en muistanut perua. Ne kaksi kirjaa antavat kuitenkin ideoita ja opettelua uusiin tekniikkoihin, joista en ole kuullut. Kun Virpi Siiran Omakoppa -kirja tuli, lopetin Juju-kerhon jäsenyyden parista syystä: en muista aina perua ajoissa ja se, että kirjat postikuluineen ovat kalliimpia kuin kirjakaupoista internetissä.
Kolmas syy on, että yhtä kuukaudenkirjaa piti odottaa tooosi kauan, kun sitä kirjaa tilattiin tosi paljon, että kuukaudenkirjan saajat joutuivat odottamaan. Se kauan odotettu kirja oli Islantilaisia neuleita, joka on todella ihana kirja. Suuria silmukoita on ihan hyvä kirja ja siinä on pari neuletta, joita en ole nähnyt koskaan. Lankatekniikoiden käsikirja on hyödylllinen kirja, joka kertoo eri tekniikoista ja osa niistä on minulle uutta tietoa.

Juju-kerhon kirjat
On varmaan helppo arvata, mitkä näistä ovat hyöydyllisiä ja mitkä eivät.
Nyt on jo kahdeksan kirjaa. Katsotaanpas seuraavaa kuvaa, jossa on neljä kirjaa, jotka ostin käytettynä ja nämä kirjat ovat priimakunnossa.
Noista kaksi ovat suosittuja kirjoja eli Leikkiä langoilla ja Tähkäpää ja muut lempineuleet.
Hyvän olon neuleet on vuodelta 2007 ja French girl knits on englanninkielinen kirja täynnä ihania tyttömäisiä ohjeita.


Kahdeksan plus neljä tekee 12 kirjaa. Sitten seuraavaan kuvaan.
Adlibriksessä oli hyvä kesä-ale, kuten aina kesäisin.
Pitkä kesäale 16.6. - 10.8.2014 sai minut tilaamaan muutaman kirjan.
Tyynykirja on aivan ihana kirja täynnä ihania ja hauskoja tyynyjä,
Neulo kesä kotiisi
-kirjasta löytyy mukavia neuleita, joita en osannut odottaa ja
Kerällä
on tamperelaisen lankakauppiaan tekemä kirja, jossa on ihania neuleita. Nämä kolme olivat alekirjoja.
Vintageneuleet -kirjan parissa yritän kuvitella, millaista olisi elää 1930 - 1950-luvulla ja neuleet ovat herkän kauniita  ja
Virkkuri
on Molla Millsin toinen kirja. Olisi aikomus opetella virkkaamaan lisää ja virkkausiltoja on järjestetty jo muutamasa lankakaupassa, joissa Molla Mills on vieraillut ja näyttänyt, miten virkataan kirjojen ohjeiden kanssa. Nämä ovat normaalihintaisia kirjoja, jotka tulivat alekirjojen mukana.

Tyynykirja, Neulo kesä kotiisi ja Kerällä olivat alekirjoja
Vintageneuleet ja Virkkuri normaalihintaisia
12 + 5 = 17. Hyvältä näyttää, ei ole vielä yksi kirja per viikko. Seuraavat kirjat: Lankaleikki-kirjan tilasin jo tammikuussa ja se saapui ennen kuun vaihtumista. Kirjassa on muuten 7 ohjetta, joissa on virheitä ja niitä korjattuja ohjeita löytyy netistä. En ole vielä katsonut, mistä löytyy. Oletteko löytäneet?

Sukat kahdella puikolla -kirja on mielenkiintoinen ja en ole vielä kokeillut, vaikka kirja tuli jo
viime toukokuussa. Kenties syksymmällä on enemmän aikaa paneutua sukanneulontaan kahdella puikolla.
Kaikki lähti lapasesta -kirja on ollut pitkään hankintalistalla ja heinäkuun helteillä löysin sen edullisesti Booky-sivuilta postikuluitta.


Seitsemäntoista plus kolme tekee kaksikymmentä kirjaa ja nyt eletään viikkoa 38.
No ei ihan joka viikko ole kirja tullut, onneksi.

Eilen tilasin yhden kirjan, kun Adlibibrikselta tuli sähköposti, että kirjan saa nyt alennuksella ja postikuluitta. Siitä kerron seuraavassa kirjatekstissäni, kunhan se saapuu perille. Se kirja ilmestyi suomennettuna tänä vuonna ja sen kirjan parissa on hyvä neuloa syksyn pimeinä iltoina.

Nyt päivitän kirjalistaani ennen kuin lähden aamujumpalle.
Hyvää viikonloppua kaikille!

2 kommenttia:

  1. Taisimpa tilata saman kirjan kun oli niin houkutteleva tarjous. Kirjahyllyni pursuaa kyllä ennestäänkin käsityökirjoja, joista ei ole tullut tehtyä yhtään mitään =)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kun muutamme isompaan kotiin, niin tavoitteeni on tämä: kirjoittaa to do - vihkoon yhden ohjemuistutuksen jokaisesta kirjasta, niin tulee tehtyä jotain jokaisen kirjan kohdalla. Saa nähdä, onnistuuko tämä ajatus lainkaan. :)

      Poista

Kommenttisi julkaistaan tarkistuksen jälkeen.
Kiitos, kun kommentoit.