lauantaina, syyskuuta 27, 2014

Ukolle pipo

Huhtikuu 2014 oli hermoja raastava kuukausi ja pääsiäinen oli niin hermoja repivä, että hermojen leputtamiseksi ostin vuoden ensimmäiset langat lähimmästä löytötavaratalosta. Lankaostoslakko oli pitänyt hyvin, melkein 4 kuukautta. (22.4.2014) 

Novita Nalle ja Novita Nalle Taika

Ostoksen jälkeen päätin neuloa heti ensimmäiseksi pipon miehelleni, joka juoksee paksu villapipo päässä ulkona keväisin ja syksyisin. Se pipo on vielä vuorattu fleecekankaalla, joten juostessaan miehelle tulee liian kova hiki. Päätin neuloa tällä ohjeella, joka löytyy Novita kevät 2014 -lehdestä.


Seuraavana päivänä piti matkustaa junalla tyttäreni kanssa toiseen kaupunkiin ja otin pipontekeleen mukaan, kun en malttanut jättää sen kesken.


Saavuimme Lahteen ajoissa, joten minulle jäi aikaa ostaa paremman pyöröpuikon (Addi-merkkinen 40 cm 4 mm)  pitsi ja palmikko-liikkeestä, jossa en ole koskaan käynyt. Ostin myös mittanauhan, kun sellainen jäi kotiin. Liikkeen valikoima on riittävä ja lahtelaiset saavat olla tyytyväisiä tuosta lankakaupasta, kuten minä olin tyytyväinen.


Samana päivänä paluumatkalla bussissa en neulonut mitään, vaan pidin seuraa tyttärelleni ja muutaman päivän päästä sain neulottua pipon valmiiksi juuri ennen vapunaattoa. 

Vauvansinistä äijälleHelppo malli!
Mies on jopa tyytyväinen tähän pipoon.Nyt pitäisi vaan löytää molemmat kämmekkäät, jotka aloitin vapunaattona, kun molemmista puuttuu vielä peukalot. Tässä kuva ensimmäisestä kämmekkäästä keskeneräisenä.

On se jännä, etten malta olla tekemättä sarjaa, johon kuuluu pipon lisäksi joko lapaset/kämmekkäät tai kaulaliina/tuubihuivi. Keväisin ja syksyisin on liian kuuma juosta sormikkaat käsissä, joten kämmekkäät ovat hyviä miehen juoksulenkkeillekin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi julkaistaan tarkistuksen jälkeen.
Kiitos, kun kommentoit.