sunnuntaina, syyskuuta 21, 2014

Simply Knitting

Kun palasin tänne, niin kerroin alkuun, ettei minulla olisi aikomus esitellä käsityölehtiä, vaan kirjoja, mitä olen ostanut, mutta haluaisin kertoa, että elokuussa tutustuin Simply Knitting -nimiseen käsityölehteen. En oikein innostu lukemaan englanniksi, mutta olisi hyvä lukea, jotta englannin kielen taito pysyisi ennallaan tai kohentuisi hieman. Olisi tarkoitus opetella neulomaan englanninkielisten ohjeiden avulla. Ellei joku olisi maininnut facebookissa, että hän osti Simply knitting-lehden, jossa oli sukkalehti mukana, en olisi kiinnostunut lainkaan. Tiedon saaneena pyysin puolituttua jahtamaan kyseistä lehteä Helsingistä ja hän löysi viimeisen numeron yhdestä Citymarketista ja hän pysähtyi täällä tuppukylässä antamaan minulle lehden muiden tarvikkeiden kanssa, kun hän oli matkalla jonnekin.

Katselin lehteä ja sukkalehteä ja tuumasin, että onpas vaativaa tottua lukemaan englanninkielisiä ohjeita. Miten ihmeessä tottuisin tähän litaniaan?
Vaikka netistä löytyy Katajalan sanasto avuksi, mutta kauanko minulla kestäisi tottua tuohon. Onnekseni lehdessä on selitys noista lyhenteistä, jonka näytän vähän alempana.


Päätin, että tämä lehti jäisi ainoaksi lehdeksi... 

...ja kuinka kävikään? Tällä viikolla kävin Tampereella ja piipahdin Sokoksessa hakemassa Moda-lehden ja nappasin tämän lehden mukaan. Miksi? En osaa selittää itsellenikään. Ehkäpä tuo ainoa sukkaohje, joka on erillisenä liitteenä (vain yksi paperi ja yksi ohje). Sukkaneulootikko lankeaa paperisen liitteen takia. (hah hah!)
Kyllä lehdestä löytyy toinenkin sukkaohje ja se on miesten sukkaohje. Ihan kiva luettava lehti, vaikken ymmärrä täysin.
Eilen illalla kävin Issuu-sivuilla pitkästä aikaa ja päätin kirjoittaa hakukenttään nämä sanat:  
simply knitting ja kas, sieltä löytyy verkkolehtiä. Ette arvaa, miten helpottunut olen! En taida ostaa enää kaupasta, kun netistä löytyy elokuun lehti. Saatte lukea sen lehden ja myös lehden mukana tulleen sukkalehden.
Vertasin kuitenkin lehden kanssa, onko tämä verkkolehti kokonainen ja se oli! Siispä menkää tälle sivulle http://issuu.com/new-issuer/docs/simply_knitting_123_august_2014 ja pääsette katsomaan lehden sisältöä ja lukemaan sukkalehteäkin.

Paperinen lehti ja verkkolehti
sukkalehti 
Kuten näette, että onneksi tässä lehdessä on sen litanian selvennys. Olisin hukassa ilman sitä. Kenties minulla riittäisi intoa opetella englanninkielisten ohjeiden kanssa.


Ensi kuusssa tarkistan, löytyisikö syyskuun lehti Issuu-sivuilta. Jos löytyy, niin en osta enää seuraavia numeroita kaupasta. Se on ihan saletti. Nyt jään katselemaan vanhempia numeroita Issuu-sivuilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi julkaistaan tarkistuksen jälkeen.
Kiitos, kun kommentoit.