tiistaina, syyskuuta 30, 2014

Suffelisukat ja Knitpro-puikkojen testaus

Heinäkuussa kävin asioilla Tampereella ja piipahdin Lankaideassa ostamassa näitä kahta sukkapuikkopakkausta. Päätin testata molempia puikkoja samaan aikaan kahdella sukalla, joista näkisin lopputuloksen. Tiesin jo tuloksen etukäteen, koska minulla on muutamat puiset neliskanttiset sukkapuikot ja nekin ovat Knitpron puikkoja.

Knitpro Nova ja Knitpro Nova Cubics
Kaivoin jämälangat ja mietin, mitä neuloisin.
Lankoina oli siis Novita Nalle värinumero 051  ja Novita Nalle Taika värinumero 894.
Päätin tehdä raitasukat, joille annoin nimeksi suffelisukat.

Helteellä maistui suklaajäätelö
Vasemmalla Nova Cubics-puikot ja oikealla Nova-puikot
Olisi pitänyt keriä kaksi kerää molemmille sukille,
mutta jatkoin vain neulomista kahden kerän molemmista päistä
B:n kanssa odottelimme ukkossateita
Kantapäät tehty molempiin sukkiin
Nyt on taas työ selvitellä lankasmyttyjä, aaargh...
Kun laitoin sukat jalkaan, tunsin selvän eron. Toinen on jämäkämpi ja toinen löysempi tiukasta käsialasta huolimatta. Toinen varsi on pikkasen kapeampi kuin toinen, noin yhden sentin ero. Jämäkkyys tuli neliskanttisilla puikoilla, joilla tuli siistiä neulontajälkeä. Tavallisilla puikoilla löysempää, mutta kuitenkin siistiä neulontajälkeä ja neliskanttisilla vielä siistimpää. Vain aavistuksen verran eroa, muttei sitä huomaa, jos ei katso niin tarkkaan.

Kuvasta näkee huomattavan eron!
Jämäkämpi on myös aavistuksen verran lyhyempi
vaikka raitoja on yhtä paljon.
Molemmilla oli mukava neuloa, mutta neuloisin neliskanttisilla puikoilla ja mieluiten 15 cm pituisilla puikoilla, kun neuloo sukkia, sillä 20 cm puikot ovat turhan pitkiä.
Noista kahdesta puikkosetistä ostaisin mieluiten neliskanttiset puikot metallisina ja myös edelleen puisina. Jos saisin valita neliskanttiset puikot metallisten tai puisten puikkojen väliltä, niin ostaisin puiset puikot cubics-sarjasta. On kuitenkin aikomus ostaa 15 cm metalliset neliskanttiset puikot joskus myöhemmin. Minulle siis käyvät molemmat. Nuo tavalliset metalliset puikot ovat myös hyviä ja niistä tulee samanlainen tunne, kun neuloisin jonkun vanhan mummon vanhoilla metallipuikoilla, joista olen aina tykännyt.

oma ohje
3 mm puikot
14 silmukkaa/puikko
langanmenekki 77 grammaa
Suosittelen teitä kokeilemaan neliskanttisia (cubics) puikkoja joko puisena tai metallisena. Käteni eivät ikinä väsy neulomisesta näiden cubics-puikkojen ansiosta, vaikka minulla ei ole mitään nivelongelmia tai reumaa. Nämä cubics-puikot säästävät myös sormia ja ranteita.  On tärkeää muistaa ergonomian tärkeyttä neulomisessakin.

Nyt syyskuun viimeisenä aamuna on ihanan viileää, mutta villasukat lämmittävät, kuten aina.
 

4 kommenttia:

 1. Kiva kokeilu! Minulla samanlaiset tuntemukset noista neliskanttisista. Tosin olen neulonut vain puisilla, mutta tykkäsin niistä todella paljon ja neulejälki on tiukempaa ja tasaisempaa kuin vastaavan kokoisilla pyöreillä puikoilla. Toisaalta taas olen senkin pannut merkille, että eri langoille käyvät erilaiset puikot. Se on siis kokeilun paikka aina uuteen lankaan tutustuessa.

  VastaaPoista
 2. Kiintoisan tutkimuksen olet tehnyt! Erot näkyvät selvästi molempien sukkien välillä.

  VastaaPoista
 3. Toiseen kertaan, miksihän ei onnistu kommentointi jos kirjoitan ensin tekstin ja vasta sitten kirjaudun googlen s-postiini.
  Kiitos ihanasta palkinnosta. Nuo sun sukat ovat kauniit. Saanko matkia? Kun tuntuu etten osaa mitään omasta päästäni.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei!
   Hyvä, että palkinto tuli perille.

   Itsekin olen huomannut, että kannattaa ensin avata Google-tilin ennen kuin lähtee lukemaan blogeja ja kommentoimaan blogien teksteihin.
   Jos unohdan kirjaantua sisälle ja yritän kommentoida niin teksti häviää aina. Jos ehdin kirjoittaa ennen kirjaantumista, niin ensin kopioin tekstin ja valitsen esikatselun, jolloin voin kirjaantua sisälle Google-tunnuksella ja sitten liitän tekstin tyhjään kommenttilaatikkoon ja painan julkaise-namiskaa.

   Saa matkia, ihan vapaasti. Tuohon sukkaan neuloin kaksi kerrosta yksivärisellä langalla ja viisi kerrosta sillä Taika-värisellä langalla.

   Poista

Kommenttisi julkaistaan tarkistuksen jälkeen.
Kiitos, kun kommentoit.